آسیب های روشی رشد

آسیب های روشی رشد

1-    عدم ایجاد روحیه تکلیف مداری
2-    عدم برنامه ریزی جهت رشد و رهاسازی متربیان
3-    عدم واگذاری مسئولیت به متربیان
4-    عدم پرداختن به مسائل بنیادین فکری متربیان
5-    عدم حضور در برنامه های سیاسی بصیرتی جامعه
6-    عدم توانایی در شناسایی نیازهای اعضای حلقه ی رشدی
7-    تربیت تک بعدی به جای تربیت چند بعدی
8-    فراهم نکردن محیط تربیتی برای رشد نیروها
9-    رشد روال طبیعی نداشته باشد بلکه با سرعت و عجله باشد.
10-    نادیده گرفتن نقش متربی در شکوفا کردن استعدادها( شکوفا کردن استعدادها بجای شکوفا شدن)
11-    الگو دادن از بیرون بجای الگویابی از درون
12-    مانع شدن از برخورد متربی با مشکلات و موانع( تربیت برخوردار ساختن نیست برخوردار شدن است)
13-    خلاصه شدن فعالیت حلقه در تربیت گفتاری و غفلت از تربیت عملی
14-    پاسخ به نیاز بجای تحریک نیاز( ماهی گیری بجای ماهی دادن- جواب اشکلات را دادن به جای اینکه خود شخص بتواند به جواب برسد)
15-    ایجاد روحیه  پذیرفتن ناهنجاریهای محیطی( نداشتن روحیه تقابل و اصلاح)
16-    فراهم نکردن محیط مناسب مولفه های تربیتی
17-    انباشتن ذهن متربی از معلومات بدون رفتار سازی مطلوب
18-    ارائه مشاوره غیر کارشناسی به متربی
19-    عدم تولید سوالات اساسی و بنیادین
20-    برگزار ننمودن دوره های آموزشی- بصیرتی ... رشد
21-    عدم ایجاد روحیه مطالعاتی در متربیان
22-    عدم ایجاد روحیه اجتماعی و فعالیت مشارکتی و احساس مسئولیت پذیری در متربیان
23-    عدم رسیدگی به وضعیت تحصیلی و شغلی متربیان ( عدم حساسیت)
24-    بی تفاوتی نسبت به آینده اعضاء
25-    ارتباط بی رویه با خانواده ها
26-    سخت گیری بی مورد
27-    عدم ارتباطات خارجه حلقه با اعضا



:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : چهار شنبه 9 دی 1394
چهره هایی که در قیامت به انها نگاه هم نمیشود

چهره‌هایی که در «قیامت» به آن‌ها نگاه هم نمی‌شود

 
چهره‌هایی که در «قیامت» به آن‌ها نگاه هم نمی‌شود
 

 رسول خدا (ص) فرمودند: « سه نفرند که خداوند در روز قیامت به آنها نمى نگرد و پاکشان نمى شمارد و عذابى دردناک در انتظارشان مى باشد...»

نفاق از مذموم ترین صفات و رذایل اخلاقی است که در آموزه های اسلام بشدت از آن نهی شده و به آفت ایمان از آن تعبیر می شود چنان که خداوند متعال در آیه 77 سوره مبارکه توبه می فرماید: «در نتیجه، به سزاى آنکه با خدا خلف وعده کردند و از آن روى که دروغ مى گفتند، در دل هایشان ـ تا روزى که او را دیدارى کنند ـ پیامدهاى نفاق را باقى گذاشت».

پیامبر خدا (ص) فرموده اند: «نفاق ابتدا به صورت نقطه اى سیاه [بر دل] ظاهر مى شود و هر چه نفاق بیشتر شود آن نقطه بزرگتر مى گردد و چون نفاق به مرحله کمال رسید، دل به کلى سیاه مى شود.»

ایشان همچنین می فرمایند: «سه نفرند که خداوند در روز قیامت به آنها نمى نگرد و پاکشان نمى شمارد و عذابى دردناک در انتظارشان مى باشد :... و مردى که پیش روى تو اظهار دوستى مى کند و پشت سرت دلش آکنده از غلّ و غشّ است.»

و از امیرمومنان امام علی (ع) است که: «نفاق، ننگِ اخلاق است.»

ایشان همچنین در بیان علل نفاق فرموده اند: «نفاق انسان، از ذلّتى است که در خود حسّ مى کند.» البته مولای متقیان (ع) دروغ را نیز از علل نفاق معرفی می کنند.

علاوه بر این پیامبر اکرم (ص) در بیان ویژگی های فرد نفاق می فرمایند: «منافق کسى است که هرگاه وعده دهد خلف وعده کند، هرگاه کارى کند آن را فاش سازد (در بوق دَمَد)، هرگاه سخن بگوید دروغ گوید، هرگاه امانتى به او سپارند خیانت ورزد، هر گاه روزى داده شود سبکسرى کند و هر گاه روزى داده نشود (تنگ دست گردد) به غلّ و غش روى آورد.»

و از امیرمومنان امام علی (ع) است که: «منافق هرگاه نگاه مى کند براى سرگرمى است، هرگاه سکوت مى کند همراه غفلت است، وقتى سخن مى گوید بیهوده گویى مى کند، هرگاه بى نیاز شود طغیان مى کند، وقتى گرفتارى به او رسد داد و فریاد راه مى اندازد، زود ناراحت مى شود و دیر خشنود مى گردد، از اندکِ خدا ناخشنود مى شود و بسیارش هم او را خشنود نمى سازد، شرّ بسیار در سر مى پروراند و مقدارى از آنها را به کار مى بندد و افسوس مى خورد که چرا فلان کار بد را انجام نداده است.»

علاوه بر این آیات و روایات فرجامی ناگوار و سرانجامی شوم را به منافقان وعده داده اند.

خداوند در آیه 68 سوره مبارکه توبه می فرماید: «خدا به مردان و زنان منافق و کافران آتش جهنّم را وعده داده است. در آن جاودانه اند. آن آتش براى ایشان کافى است و خدا لعنتشان کرده و براى آنان عذابى پایدار است».

پیامبر اکرم (ص) نیز در این باره فرموده اند: «کسى که در دنیا دو چهره باشد، روز قیامت با دو چهره از آتش محشور مى شود.»

و از امام صادق (ع) است که: «هر که با مردم با چهره اى رو به رو شود و با چهره اى دیگر از آنها عیب گویى کند، روز قیامت با دو زبان از آتش [به محشر] مى آید.»


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : سه شنبه 8 دی 1394
وابستگي به تربيت

تربيت، «عادت دادن» نيست!

 

از نظر علماي تربيتي قديم بخشي از اخلاقيات و فضايل را بايد به صورت ملكات در انسان ايجاد كرد و از نظر اين افراد، آدم تربيت شده كسي است كه آنچه فضيلت ناميده مي‌شود در او به صورت خوي و عادت پايدار درآمده باشد. انسان آن هنگام داراي اخلاق فاضله است كه در عالم خواب هم ضد آن فعل اخلاقي از او صادر نشود، تا حدي كه گفته‌اند: تربيت چيزي جز فن تشكيل عادت نيست. همين تعبير و تعريف را به شكلي ديگر و با زباني تازه‌تر و ابزاري نوتر مي‌توان در نظريه‌هاي جديد روان‌شناختي به ويژه در مكتب رفتارگرايي و شرطي‌سازي كلاسيك و كنشگر به خوبي مشاهده كرد.

عاداتي كه با فكر و تأمل ملازم باشد شخص را به تازه‌جويي و ابتكار سوق مي‌دهد ولي عادات انفعالي كه به منظور ما همين مفهوم است جريان رشد و ابتكار را قطع مي‌كند.



:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : سه شنبه 8 دی 1394

برخی افراد مرجع تقلید شده اما با سازمان سیا همکاری‌ کرده‌اند

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به اینکه برخی افراد درس خوانده و مرجع تقلید شده اما با سازمان سیا همکاری‌ کرده‌اند، گفت: خداوند در قرآن بیشترین احترام را به عالم سالم و تندترین حرف‌ها را به عالم فاسد گفته است.

 

حسن رحیم‌پور ازغدی روز گذشته در همایش اسلام آمریکایی و راهکارهای مقابله با آن در مجتمع فرهنگی امام باقر (ع) با اشاره به تفاوت تشیع علوی و تشیع انگلیسی اظهار کرد: تشیع انگلیسی کنار سفر‌ه‌‌های چرب می‌نشیند و سفره‌ای به نام مذهب پهن می‌کند و در آن ذکر مصائب اهل بیت (ع) را می‌آورد.

 

وی افزود: در واقع دین و مذهب سفره کاسبی تشیع انگلیسی بوده که خطر بزرگی برای اسلام است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شیعه انگلیسی در عزاداری‌ها سینه‌زنی و قمه‌زنی راه می‌اندازد اما از اخلاص و اعمال رفتار اهل‌بیت‌ (ع) چیزی نمی‌گوید.

 

وی تشیع انگلیسی را تشیعی عنوان کرد که مذهب مفت‌خوری دارند و تصریح کرد: این افراد مستحبات را اصل مطلب و واجبات را کنار می‌گذارند.

 

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به اینکه برخی افراد درس خوانده و مرجع تقلید شده اما با سازمان سیا همکاری‌ کرده‌اند، گفت: خداوند در قرآن بیشترین احترام را به عالم سالم و تندترین حرف‌ها را به عالم فاسد گفته است.

استاد رحیم پور ازغدی

 

استاد رحیم پور ازغدی

 

وی با بیان اینکه تشیع انگلیسی آیات و احادیث به نفع را انتخاب و بقیه را که به ضرر است تحریف می‌کند، بیان کرد: شیطان قدم به قدم افراد را جلو می‌برد که اگر مراقب نباشیم طلبه زاهد و عالم تبدیل به یک فرد طاغوتی می‌شود.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی متذکر شد: افرادی که با روحانیت فاصله گرفته و مدام با سرمایه‌داران می‌چرخند بدانید که این افراد فاسد شده‌اند.

 

رحیم‌پور ازغدی ادامه داد: کار دیگر تشیع انگلیسی این است که اسلام را طوری تعریف می‌کند که لیبرال‌ها و غربی‌ها خوششان بیاید.

 

وی با اشاره به خطر تحجر بیان کرد: گاهی برخی اجتهادها بدعت بوده و گاهی اجتهاد نکردن بدعت است که هم اجتهاد غلط و هم بی‌اجتهادی اشتباه است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه مجتهد باید به مسائل زمان آگاه باشد، خاطرنشان کرد:‌ همه چیز عبادت نیست بلکه 90 درصد قرآن مباحث دیگر است.

 

وی اظهار داشت: برخی افراد ممکن است هر آخوندی را که منزوی‌تر باشد مقدس‌تر و با اصالت فقهی بیشتر بدانند در صورتی که این اشتباه بزرگی است.

 

رحیم‌پور ازغدی یادآور شد: تشیع انگلیسی مذهب را در سینه‌زنی و مجالس عزاداری خلاصه می‌کند که آمریکا نیز این را قبول دارد و در گذشته یزید، شاه و صدام نیز همین را می‌خواستند.

 

وی با انتقاد از اینکه بازارها رنگ و بوی مذهب ندارند افزود: آیا این بازار فاطمی و حسینی است که مرتب زندان‌ها پر از افرادی است که به خاطر کلاهبرداری و کشیدن چک بی‌محل به زندان افتاده‌اند و آیا این جامعه فاطمی است که روزبه‌روز آمار طلاق در آن گسترش می‌یابد.

 

وی با طرح این پرسش که آیا در زمان امام حسین (ع) کل شیعه 72 نفر بودند خاطرنشان کرد: 99 درصد شیعه به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) خیانت کردند و گفتند شما بروید شهید شوید تا ما برایتان سینه بزنیم.

 

رحیم‌پور ازغدی با بیان اینکه شیعه واقعی شهدای مدافع حرم هستند که امروز تشییع شدند گفت: این افراد اولیاء خدا هستند که کسی نیز آنها را نمی‌شناسد.

 

وی ادامه داد: امروز تکفیری‌ها در حال تخریب قبر حضرت زینب (س) هستند اما شیعه انگلیسی به جای مبارزه با داعش به قمه‌زنی و سینه‌زنی می‌پردازد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فقه شیعه انگلیسی تنها در مستحبات خلاصه می‌شود بیان کرد: فقه شیعه علوی برنامه زندگی کامل برای انسان از گهواره تا گور است.

 

وی با اشاره به اینکه همه ترس استکبار این است که فقه و اجتهاد جنبه عملی پیدا کند،‌ بیان کرد: برخی در مقابل توهین به پیغمبر نشستند و تنها گفتند خدا ذلیل‌شان کند ما شب‌ها دشمن را لعنت می‌فرستیم که باید در جواب به اینها بگوییم اگر راست می‌گویید به جای لعنت کردن بروید و روز با دشمن بجنگید.

 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی متذکر شد: این افراد سر سفره دین می‌نشینند اما یک بار هم حاضر نیستند برای دین فداکاری کنند.

 

رحیم‌پور ازغدی با بیان اینکه میلیون‌ها نفر با انقلاب اسلامی شیعه شدند اظهار کرد:‌ شیعه واقعی در عمل شناخته می‌شود نه افرادی که فحش و ناسزا می‌گویند و هفته وحدت را هفته برائت اعلام می‌‌کنند.

 

وی تاکید کرد: سبک زندگی مذهبی این نیست که در ایام سوگواری پرچم عزاداری و در ایام ولادت خیابان‌ها را چراغانی کنیم در صورتی که این کارها کار نیک و پسندیده‌ای است اما اگر بگوییم مذهب تنها همین است ولی در روابط اجتماعی ظلم، فساد، بی‌رحمی و کلاهبرداری داشته باشیم این اشتباه است بلکه شیعه اهل بیت‌ (ع) باید همانند خود اهل بیت (ع) عمل کنند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با تاکید بر اینکه مسلمان واقعی باید اخلاق و عمل اسلامی داشته باشند یادآور شد: جامعه اسلامی جامعه‌ای نیست


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : دو شنبه 7 دی 1394
پرورش حس حقیقت جویی
 
یکی از برجسته ترین حواس حس کنجکاوی و حقیقت جویی یا گرایش به علم و آگاهی است. این حس را آفریدگار حکیم در نها بشر به ودیعه نهاده تا سرچشمه معرفت و تحقیق و دانش و بینش باشد و با عشق به آگاهی از تکاپو باز ننشیند. این حقیقت، گواهی روشن بر این است که: اولاً: علم و دانش متعلق به جهان طبیعت نیست و مانند سایر کمالات معنوی به عالم ماوراء طبیعت تعلق دارد، ثانیاً گرایش علمی با نفس ناطقه انسان مرتبط است و جنبه معنوی دارد نه مادی و ظرف علم روح ملکوتی انسان است .ثالثاً: کمال مطلق که علم و آگاهی یکی از جلوه های آن است خواسته فطری اسنان است و انسان تا رسیدن به ان که چیزی جز واجب الوجود نیست- آرام نمی‌گیرد. بنابراین با توجه به حس حقیقت جویی انسان باید در سیر رشد او به عامل «تربیت علمی» توجه جدّی بشود. تربیت علمی فرایندی است در جهت معرفت و دانا شدن انسان که غایت و مقصد آفرینش اوست. 
پیوند علم و ایمان. زمانی کسب علم ارزش واقعی پیدا می­کند که با معنویات در هم آمیزد، یعنی با برنامه­های سنجیده دانش با بینش پیوند باید و انسان به جهان آگاهی و خدا آگاهی برسد و با هویت خویش و رموز خیر و سعادت آشنا گردد

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : دو شنبه 7 دی 1394
عفت وپاکدامنی را چگونه ترویج دهیم؟

عفت و پاکدامنی را چگونه ترویج دهیم؟ 

 

در قسمتى از نیایش امام علی علیه‌السّلام، در این باره چنین می‌خوانیم:

 

«اِلَهِی خَلَقْتَ‏ لِی‏ جِسْماً وَ جَعَلْتَ لِی فِیهِ آلَاتٍ أُطِیعُکَ بِهَا وَ أَعْصِیکَ وَ أُغْضِبُکَ بِهَا وَ أُرْضِیکَ وَ جَعَلْتَ لِی مِنْ نَفْسِی دَاعِیَةً إِلَى الشَّهَوَاتِ وَ أَسْکَنْتَنِی دَاراً قَدْ مُلِئَتْ مِنَ الْآفَاتِ ثُمَّ قُلْتَ لِی انْزَجِرْ فَبِکَ أَنْزَجِرُ وَ بِکَ أَعْتَصِمُ وَ بِکَ أَسْتَجِیرُ وَ بِکَ أَحْتَرِزُ وَ أَسْتَوْفِقُکَ لِمَا یُرْضِیک‏؛ خدایا! براى من جسمى آفریدى و در آن ابزارى قرار دادى که می‌توانم با آن از تو اطاعت کنم و یا با تو مخالفت نمایم، تو را خشمگین کنم و یا خشنود سازم. در درونم آنچه که مرا به شهوت‌ها دعوت می‌کند نهادى، و مرا در خانه‌اى سکونت دادى که پر از آفات است. سپس به من فرمودى: بایست! به کمک تو بازمى‌ایستم، به تو چنگ می‌زنم، به تو پناه می‌برم، و به کمک تو از آنچه دوست ندارى پرهیز می‌کنم و از تو توفیق انجام آنچه را دوست دارى، می‌خواهم‏». (بحارالأنوار، ادعیةالمناجاة، ج 91، ص 107)

 

اگر تلاش براى پیشگیرى از آلودگی‌ها با کمک خواستن از خداوند همراه شود، انسان بر وسوسه‌هاى نفس و شیطان، پیروز می‌گردد که خداوند، خود وعده قطعى پیروزى داده است؛ «وَ الَّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنین؛ آنان که در راه ما همه توان خود را به‌کار گرفتند، بدون شک ما آنها را به راه‌هاى خود رهنمون می‌شویم که خدا با نیکوکاران است». (عنکبوت، 69) در پایان، از جمله مواردی که در ایجاد حیا و عفّت بسیار مؤثر است،‌ پرهیز از ارتباط با افراد بی‌حیا و بی‌عفّت است؛ چراکه همنشین در همنشین اثر می‌گذارد، ارتباط با افراد باحیا و متّقی، حیا را در انسان افزایش می‌دهد و همچنین پرهیز از دیدن فیلم‌های نامناسب و موسیقی‌های مبتذل در ایجاد و تقویت حیا و عفّت مؤثر می‌باشد. در نظر داشته باشید که خودتان در این زمینه الگوی خوبی باشید، چرا که با علاقه‌ای که اعضای حلقه به شما پیدا می‌کنند، شما به عنوان الگویی برای آنها می‌شوید پس مصداق این روایت هستید که «کُونُوا دُعَاةً إِلَى أَنْفُسِکُمْ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ؛ با اعمال خویش مردم را به سوی خدا دعوت کنید». (الکافی، ج‏2، 78، باب الورع، ص76) نوع پوشش شما، نوع برخورد شما با نامحرم و دیگر رفتارهایتان بسیار با اهمیت است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : یک شنبه 6 دی 1394