حمایت بیش از120 کشور از داعش/آمریکا در عراق نیروهای مقاومت را بمباران میکند

حمایت بیش از ۱۲۰کشور از داعش/آمریکا در عراق

 

نیروهای مقاومت را بمباران می‌کند

139410201512355036879374 دبیرکل حزب النجباء عراق با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ کشور از داعش حمایت می‌کنند، گفت: آمریکا با حضور خود در عراق مشکلات زیادی را برای این کشور به وجود آورده و تنها برای رسیدن به منافع خود اقدام می‌کند و به غارت ثروت این کشور می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری صالحین تهران بزرگ ، اکرم الکعبی پیش از ظهر امروز در دیدار با آیت‌الله موسوی‌اردبیلی اظهار داشت: در راستای مقابله با گروهک داعش فعالیت می‌کنیم و در این زمینه به موفقیت‌های خوبی دست پیدا کرده‌ایم، بیش از ۳ سال است که وارد سوریه شده‌ایم و برخی از مناطق را از دست داعش آزاد کرده‌ایم.

دبیرکل حزب النجبا عراق با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آزادسازی شهرهای سوریه از دست نیروهای داعش افزود: دو شهر محاصره شده در سوریه که شیعه‌نشین هستند همانند دو قطره از دریای بزرگ داعش محاصره شده‌اند، ۸۰ درصد مسیری که برای رسیدن به این شهر وجود دارد، آزاد شده و این اقدام با توکل به خدا و دعای مراجع تقلید انجام شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط حزب النجبا در عراق برای مقابله با داعش گفت: امروز به نزدیکی شهر موصل رسیدیم و در حال مبارزه با داعش هستیم و به پیروزی‌های خوبی دست پیدا کرده‌ایم.

دبیرکل حزب النجبا عراق با بیان این که آمریکا تلاش می‌کند عراق تجزیه و تقسیم شود، افزود: تنها هدف آمریکا برای حضور در عراق کمک به نیروهای داعشی است، فعالیت‌های آمریکا در عراق منفی است و به بمباران نیروهای مقاومت می‌پردازند و با کارشکنی‌های خود به کمک نیروهای داعشی می‌آیند و آن‌ها را از محاصره نجات می‌دهند.

الکعبی بیان کرد: یک لشکر از لشکرهای النجبا اهل سنت هستند که در کنار برداران شیعه خود با گروهک تروریستی داعش می‌جنگند که این موضوع برای آمریکا پذیرفتنی نیست چون آمریکا در راستای تفرقه شیعه و سنی فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه آمریکا از روز اول حمله به عراق در راستای تجزیه این کشور فعالیت می‌کرد، گفت: آمریکا به این نتیجه رسیده که اگر مناطق محاصره شده آزاد شود، آن‌ها نمی‌توانند این کشور را تجزیه کنند و به اهداف خود برسند که در این زمینه جلسات زیادی را با فرماندهان داعش برگزار می‌کنند و به کمک آن‌ها می‌پردازند.

دبیرکل حزب النجبا عراق با اشاره به اقدامات روسیه برای مقابله با داعش افزود: وجود روسیه در کشور سوریه سبب مشکلات زیادی برای آمریکا شد چون ارتش روسیه قسمت‌های زیادی از مناطق محاصره در سوریه را آزاد کرد که این موضوع برای آمریکا قابل پذیرش نبود.

الکعبی با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ کشور از داعش حمایت می‌کنند و داعش از کشورهای غربی و عربی نیروهای نظامی دارد، بیان کرد: آمریکا با حضور خود در عراق مشکلات زیادی را برای این کشور به‌وجود آورده و تنها برای رسیدن به منافع خود اقدام می‌کند و به غارت ثروت این کشور می‌پردازد.


|
امتیاز مطلب : 155
|
تعداد امتیازدهندگان : 31
|
مجموع امتیاز : 31
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : جمعه 25 دی 1394
زدی در حرم امام حسین(علیه سلام)

✅دزدى در حرم امام حسين(ع)

 

از مرحوم سيد احمد بهبهانى نقل شده : 

در ايام توقفم در كربلا حاج حسن نامى در بازار زينبيه ، دكانى داشت كه مهر و تسبيح مى ساخت و مى فروخت . معروف بود كه حاجى تربت مخصوصى دارد و مثقالى يك اشرفى مى فروشد.

 

روزى در حرم امام حسين عليه السلام جيب زائرى را دزدى زد و پولهايش ‍ را برد. زائر خود را به ضريح مطهر چسبانيد و گريه كنان مى گفت : يا اباعبداللّه در حرم شما پولم را بردند، در پناه شما هزينه زندگيم را بردند. به كجا شكايت ببرم ؟

 

حاج حسن مزبور حاضر متأثر شد و با همين حال تأثر به خانه رفت و در دل به امام حسين عليه السلام گريه مى كرد.

 

شب در خواب ديد كه در حضور سالار شهيدان به سر مى برد به آقا گفت : از حال زائرت كه خبر دارى ؟ دزد او را رسوا كن تا پول را برگرداند.

 

امام حسين فرمود: مگر من دزد گيرم ؟

 

اگر بنا باشد كه دزدها را نشان دهم بايد اول تو را معرفى كنم .

 

حاجى گفت : مگر من چه دزدى كردم ؟

 

حضرت فرمود: دزدى تو اين است كه خاك مرا به عنوان تربت مى فروشى و پول مى گيرى. اگر مال من است چرا در برابرش پول مى گيرى و اگر مال توست ، چرا به نام من مى دهى ؟

عرض كرد: آقا جان ! از اين كار توبه كردم و به جبران مى پردازم .

 

امام حسين عليه السلام فرمود:

 

پس من هم دزد را به تو نشان مى دهم . دزد پول زائر، گدايى است كه برهنه مى شود و نزديك سقاخانه مى نشيند و با اين وضعيت گدايى مى كند، پول را دزديد و زير پايش دفن كرد و هنوز هم به مصرف نرسانده .

 

حاجى از خواب بيدار مى شود و سحرگاه به صحن مطهر امام حسين عليه السلام وارد مى شود، دزد را در همان محلى كه آقا آدرس داده بود شناخت كه نشسته بود.

 

حاجى فرياد زد: مردم بياييد تا دزد پول را به شما نشان دهم . گداى دزد هر چه فرياد مى زد مرا رها كنيد، اين مرد دروغ مى گويد، كسى حرفش را گوش ‍ نداد. مردم جمع شدند و حاجى خواب خود را تعريف كرد و زير پاى گدا را حفر كرد و كيسه پول را بيرون آورد.

بعد به مردم گفت : بياييد دزد ديگرى را نشان شما دهم ، آنان را به بازار برد و درب دكان را بالا زد و گفت : اين مالها از من نيست حلال شما. بعد تربت فروشى را ترك كرد و با دست فروشى امرار معاش ‍ مى كرد.

منبع:

ح


كاياتى از عنايات حسينى : ص 34


|
امتیاز مطلب : 155
|
تعداد امتیازدهندگان : 31
|
مجموع امتیاز : 31
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : جمعه 25 دی 1394
برنامه های((ماهواره))چه تاثیری بر جوانان میگذارد؟؟

برنامه های ماهواره چه تاثیری بر جوانان میگذارد؟

 

تمرین نقش ها نیز در این دوران حادث می‌شود که اهمیت غیر قابل اغماضی در شکل گیری هویت فرد دارد . امروزه یکی از مهم ترین عوامل خارجی که بر شکل گیری هویت شخص تاثیر قابل ملاحظه ای دارد ، رسانه است . انسان قرن بیست و یکم بخش قابل ملاحظه ای از زمان بیداری خود را در کنار رسانه ها می‌گذراند ، با مخلوقات آن زندگی می‌کند ، از آن الگو می‌پذیرد و واقعیات زندگی خود را با آن منطبق می‌کند . رسانه ها انواع مختلفی دارند که شامل سینما ، اینترنت ، رادیو ، تلویزیون و شبکه های کابلی و ماهواره‌ای می‌شوند . موضوع بحث ما در این جا ، تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای که به صورت غیر قانونی و بدون نظارت دولت و دیگر دستگاه‌های نظارتی مورد استفاده خانواده ها قرار می‌گیرند ، بر شکل گیری هویت نوجوان ایرانی است .

بر اساس آمارها و گمانه زنی‌ها در حدود 40 درصد از خانواده‌های ایرانی به تماشای شبکه‌های ماهواره‌ای می‌نشینند. بی‌تردید اعضای نوجوان این خانواده‌ها نیز بی تمایل به استفاده از این شبکه‌ها نخواهند بود . دلیل این امر را می‌توان در موارد زیر جست و جو کرد :

1- عدم وجود برنامه‌های جذاب و متناسب این رده سنی ، داخل کشور و از طریق کانال‌های قانونی : در گذشته ای نه چندان دور ، در سال‌های پس از انقلاب و علی‌الخصوص در دهه 70 ، بخش عمده برنامه های صدا و سیما و سینمای کشور ، برنامه های کودک و نوجوان بودند که برخی از آن ها به دلیل قوت ساختاری و جذابیت‌های خاص خود نه تنها کودکان و نوجوانان را مجذوب خود کردند ، بلکه پدر و مادرها و دیگر بزرگسالان را نیز پای جعبه جادویی می‌نشاندند .
مثلا کلاه قرمزی و پسر خاله در سال 73 با بلیت 80 تومانی، 171 میلیون تومان فروخت و به پربیننده ترین فیلم تاریخ سینمای ایران تبدیل شد .

 

اما خلاء چنین برنامه هایی در رسانه های امروزی داخل کشور کاملا احساس می‌شود ، نتیجه این که کودکان از ابتدا رو به سوی ماهواره‌ها می‌آورند و آن را به عنوان رسانه محبوب خود بر می‌گزینند و تغییر این امر در دوره نوجوانی و پس از آن کار ساده‌ای نیست .

عامل دیگری که البته به طور غیر مستقیم تاثیر گذار می‌شود ، نبود برنامه‌های جذاب برای کل خانواده است که با سوق دادن خانواده به سمت تماشای برنامه‌های ماهواره‌ای ، فرزندان را نیز ناچار می‌کند که هم پای والدین خود به تماشای برنامه‌های ماهواره‌ای که معمولا نیز متناسب با سنشان نیست ، بنشینند .

2- موارد دیگری چون تبلیغات و حس کنجکاوی و امثالهم هم می‌تواند از دلایل رجوع این قشر سنی به ماهواره باشد. اما علت العلل این پدیده را باید همان نبود خوراک مناسب و جایگزین که در بالا آمد عنوان کرد .

آسیب‌هایی که از تماشای برنامه‌های ماهواره توسط نوجوانان ، آینده جامعه را تهدید می‌کند ما را بر آن می‌دارد که در فکر چاره ای برای این موضوع باشیم . آسیب هایی از جنس :

1. مساله تعارض نظام ارزش‌ها : همان طور که پیش از این ذکر آن رفت ، دوره نوجوانی ، دوره آشنایی با ارزش ها و تمرین نقش هاست . تماشای شبکه‌های ماهواره‌ای ولی معیارها و هنجارهایی متفاوت با جامعه اسلامی ما را عرضه می‌کند . و سردرگمی ناشی از این موضوع با شدت بیشتری دامن گیر نوجوانان بی تجربه خواهد شد تا بزرگسالان .

2. نا به هنجاری های اخلاقی : محتوای نادرست برنامه های ماهواره‌ای می‌تواند هم باعث ایجاد مسائلی چون خود ارضایی ، خشونت طلبی ، دیگر آزاری و گوشه گیری شود و هم همان طور که در بالا آمد ، بسیاری از ضد ارزش های جامعه ما را به عنوان رفتاری معمول در نهاد شخص پایدار کند ، مسائلی مانند مصرف نوشیدنی های الکلی و ....

3. از دیگر آثار سوء مشاهده‌ی برنامه های ماهواره ها می‌تواند سوق دادن زودرس نوجوان به سوی زندگی بزرگسالی و ایجاد عقده های روانی و شکل گیری ناقص شخصیت نوجوان باشد.

4. افراط در تماشای برنامه‌‎های ماهواره‌ای منجر به کم تحرکی ، کاهش زمان خواب ، کاهش میزان مطالعه و افت تحصیلی و ایجاد ناراحتی‌های عصبی و کاهش تمرکز خواهد شد .

اما برای مقابله با این آسیب ها چه باید کرد ؟ یک راه حل مشخص ، برخورد سخت و قانونی با استفاده کنندگان از تجهیزات ماهواره‌ای است . قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب 1373 اشعار می‌دارد استفاده از تجهیزات ماهواره‌ای به جز در مواردی که قانون مقرر داشته ممنوع است و وزارت کشور موظف است با استفاده از نیروهای انتظامی و یا نیروی مقاومت بسیج در اسرع وقت نسبت به جمع‌آوری تجهیزات دریافت‌ از ماهواره اقدام نماید . هم چنین با به کارگیری دیگر وسایل با این پدیده مقابله کند . اما وضعیت کنونی نشان می‌دهد که این قانون و هم چنین دیگر تدابیر به کار گرفته شده مانند پارازیت انداختن ، منطبق با حقایق جامعه کنونی نبوده است و پاسخ گو نیست . به خصوص در مورد موضوع بحث ما که نوجوانان هستند ، باید جایگزینی برای تامین نیاز های آنها تدبیر شود . علاوه بر بهبود برنامه‌های صدا و سیما و دیگر رسانه های هم سو و قانونی ، باید فرصت های تفریحی ، ورزشی و فرهنگی فارغ از این رسانه ها تدبیر کرد تا از تهدید مشترک تمام این رسانه ها که مسائلی مانند کم تحرکی ، افت تحصیلی ، کاهش تحرک و امثالهم هستند، اجتناب شود .

در مورد تقویت و جذاب سازی برنامه های رسانه ها هم باید به این نکته توجه شود که تا زمانی که این برنامه‌ها در فضای گفتمانی انقلاب اسلامی و منطبق با ارزش ها ایرانی اسلامی نباشد ، و در واقع این برنامه‌ها تنها از نظر کیفی بهبود یابند و از نظر محتوایی در تقابل با برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای نباشند ، این بهبود تاثیری نخواهد داشت. اولا در این صورت تنها مفهوم مورد نظر این برنامه‌ها از شبکه‌های ماهواره‌ای به کانال‌های داخلی منتقل شده است. ثانیا با توجه به واقعیت‌های حال حاضر ، از نظر توانمندی های فنی و جذابیت های بصری، امکان رقابت پایاپای رسانه های داخلی با آثار غربی وجود ندارد و ساختن تقلیدهای کاریکاتور مانند از برنامه‌های ماهواره‌ای هم تاثیر عکس دارد . به نظر می‌رسد تنها با تکیه بر فرهنگ و هنر ملی و مذهبی خود می‌توان به مقابله با هنر منحط غرب ( و اخیرا شرق ) پرداخت . کاری که پیش از این در امثال «بچه های آسمان» و «کلاه قرمزی» انجام شد. امروز هم تاریخ اساطیری ایران و الگو های اسلام می‌توانند به راحتی جایگزین افسانه‌های کره‌ایی و ترکیه‌ای شوند.

اِنَّما قَلبُ الحَدَثِ کَا لاَرضِ الخالِیَةِ ما اُلقِیَ فیها مِن شَیئٍ قَبِلَتهُ.

دل نوجوان مانند زمین آماده است که هر بذری در آن افشانده شود می‌پذیرد.

امام علی (ع) - نامه 31 نهج البلاغه

از دیدگاه روان شناسی ، نوجوانی یکی از بحرانی ترین و حساس ترین دوره های زندگی انسان به حساب می‌آید. این دوران که طبق یکی از نظریه های روان شناسی، سنین 12 تا 16 سالگی را در بر می‌گیرد، از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و سرنوشت آینده خوب فرد با تصمیمات درست و منطقی و همچنین سرنوشت آینده بد و نا به هنجار فرد با تصمیمات و عملکردهای نادرست و غیر اصولی این دوره گره خورده است. در مرحله نوجوانی، یک سلسله تغییرات اساسی و مهم در دستگاه روانی ایجاد شده و بر اساس آن، انسان توانایی درک و تحلیل مسائل انتزاعی را پیدا می‌کند . بخش عمده ای از رشد روانی و عاطفی فرد ، جامعه پذیری و تمرین نقش ها نیز در این دوران حادث می‌شود که اهمیت غیر قابل اغماضی در شکل گیری هویت فرد دارد . امروزه  یکی از مهم ترین عوامل خارجی که بر شکل گیری هویت شخص تاثیر قابل ملاحظه ای دارد ، رسانه است . انسان قرن بیست و یکم بخش قابل ملاحظه ای از زمان بیداری خود را در کنار رسانه ها می‌گذراند ، با مخلوقات آن زندگی می‌کند ، از آن الگو می‌پذیرد و واقعیات زندگی خود را با آن منطبق می‌کند . رسانه ها انواع مختلفی دارند که شامل سینما ، اینترنت ، رادیو ، تلویزیون و شبکه های کابلی و ماهواره‌ای می‌شوند . موضوع بحث ما در این جا ، تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای که به صورت غیر قانونی و بدون نظارت دولت و دیگر دستگاه‌های نظارتی مورد استفاده خانواده ها قرار می‌گیرند ، بر شکل گیری هویت نوجوان ایرانی است .

اثرات منفی ماهواره در دوران بلوغ

برای به حداقل رساندن تاثیرات منفی و مخرب تلویزیون و ماهواره بر روی کودکان، ابتدا باید با این تاثیرات آشنا شویم. در زیر مهمترین مسائل را در این زمینه برایتان مطرح می کنیم.


خشونت
طی دو دهه ی اخیر، صدها تحقیق برای بررسی تاثیر برنامه های خشونت آمیز تلویزیون بر کودکان و نوجوانان انجام گرفته است. گرچه رابطه مستقیم علت و معلولی برای این مسئله یافت نشده است، اما توافق اکثریت بر این است که برخی کودکان نسبت به تصاویر و پیام های خشونت آمیز آسیب پذیرند.

 

محققان واکنش کودکان را نسبت به برنامه های خشونت بار تلویزیون به سه دسته تقسیم کرده اند:

ترس بسیار زیاد – که سندرم "دنیای وحشت" نیز نامیده می شود
کودکان، به ویژه دختر بچه ها، بسیار بیشتر از بزرگترها قربانیان خشونت تلویزیون به حساب می آیند و این مسئله باعث می شود از دنیای اطراف خود نیز بیشتر ترس و واهمه داشته باشند.

حساسیت زدایی نسبت به خشونت های واقعی زندگی
برخی از خشونت آمیزترین برنامه های تلویزیون، کارتون کودکان است، که در آن خشونت به طریقی خنده دار به نمایش درمی آید. و نتایج و عواقب واقعی خشونت به ندرت نشان داده می شود.

افزایش رفتارهای خشونت بار
این مسئله به ویژه در نوجوانان بسیار شدید است و ایندسته از کودکان و نوجوانان پس از تماشای برنامه های خشونت آمیز از تلویزیون، رفتارهایشان خشونت آمیزتر میشود.


والدین بیش از هر چیز باید مراقب آنچه فرزندانشان در اخبارهای تلویزیون می بینند باشند، چون تحقیقات نشان داده است که کودکان بیش از برنامه های خشونت آمیز دیگر، نسبت به خشونت های اخبار ترس و واهمه دارند. با بزرگتر شدن بچه ها، ترس آنها از اتفاقات خشونت آمیز واقعی بیشتر می شود چون قادر به درک تفاوت بین واقعیت و خیال می شوند.


تاثیر در رشد سالم کودکان
تلویزیون اگر وقتی را که کودکان برای انجام فعالیت های مهم در رشد فکری و جسمی به آن نیاز دارند به خود اختصاص دهد، ممکن است بر یادگیری و عملکرد کودکان در مدرسه نیز تاثیر بگذارد. بیشتر وقت اضافه کودکان، باید صرف فعالیت هایی مثل بازی کردن، خواندن، کشف طبیعت، یادگیری موسیقی یا شرکت در ورزش های مختلف شود.


تماشای تلویزیون که فعالیتی نشسته است، نشان داده شده که یکی از عوامل مهم در چاقی کودکان به شمار می رود. بر طبق اتحادیه قلب و سکته در کانادا، تقریباً یکی از هر چهار کودک کانادایی، بین 7 تا 12 سال، به چاقی مبتلاست. صرف وقت بسیار زیاد در جلو تلویزیون معمولاً به قیمت از دست رفتن فعالیت های پر جنب و جوش تر تمام می شود.


در مقاله ای که با هدف "اعتیاد به تلویزیون" نوشته شده است، بررسی شده که چرا برای کودکان و بزرگسالان، خاموش کردن تلویزیون دشوار است.  طبق تحقیقات انجام گرفته، تماشاگران با تماشای تلویزیون احساس آرامش موقتی می کنند اما این آرامش با خاموش شدن تلویزیون به طور کلی از بین می رود. برخلاف احساس پر انرژی که افراد پس از انجام ورزش یا فعالیت های پر جنب و جوش پیدا می کنند، پس از تماشای تلویزون احساس می کنند که از انرژی تخلیه شده اند. طبق این مقاله، این همان طعنه تلویزیون است: مردم معمولاً زمانی بسیار بیشتر از آنچه قصد داشته اند به تماشای تلویزیون می پردازند، در حالیکه این تماشای طولانی مدت، حاصل و نتیجه کمتری برایشان می آورد."

علاوه بر شیوه زندگی یکجانشینی، تلویزیون می تواند با تبلیغات بسیار زیاد غذاهای چاق کننده و تنقلات مضر نیز منجر به چاق شدن روزافزون کودکان شود. طبق انجمن مربوط به مسائل کودکان در کانادا، اکثر تبلیغات مواد غذایی در برنامه های مخصوص کودکان، فست فود، شکلات، و تنقلات چاق کننده است. و تبلیغات موادغذایی سالم فقط 4 درصد کل این تبلیغات را شامل می شود.


هزینه ی بسیار هنگفتی صرف ساخت این تبلیغات می شود که در تاثیر گذاشتن بر رفتار مشتریان موفق باشند. مک دونالد، بزرگترین تبلیغگر مواد غذایی در تلویزیون، اخیراً 500 میلیون دلار صرف هزینه های تبلیغاتی خود در تلویزیون کرده است.


مضامین جنسی
این روزها، کودکان در کشورهای غربی با بمبارانی از تصاویر و پیام های جنسی در تلویزیون، مجلات، تبلیغات، موسیقی، فیلم های سینمایی، و اینترنت روبه رو هستند. والدین معمولاً نگران این هستند که آیا این پیام ها برای کودکانشان سالم است یا نه. با اینکه تلویزیون می تواند ابزار بسیار قدرتمندی در آموزش مسئولیت پذیری جنسی در نوجوانان و جوانان باشد، اما این موضوعات هیچوقت به طریق درستی در برنامه های اینچنینی نشان داده نمی شود.


طبق تحقیقی که سال 2001 در آمریکا خصوص مضامین جنسی در تلویزیون انجام گرفت، نشان داده شد که 3 مورد از هر 4 برنامه تلویزیونی، دارای مضامین جنسی است. از بین برنامه هایی که مضامین جنسی داشته اند، فقط یکی از هر 10 برنامه مضامین سالم و اشاراتی به مسئولیت پذیری جنسی داشته است. و همچنین در برنامه هایی که نوجوانان را در موقعیت های جنسی نشان می دهد، فقط %17 از آنها به روابط جنسی سالم و بی خطر اشاره داشته است.

در حالیـکه تـصاویر مـحرک جنسی (pornography) به طرق مختلف می توانند بـر روی کـودکــان تــاثیر گذار واقع شوند، باید به شما اطمینان خاطر دهیم که هـر کودکی که تصاویر مـحـرک جنسی را نگاه می کند، لزوماً تـحت تـاثـیـر آن قرار نمی گیرد؛ حتـی اگــر بخواهیم شدید ترین حالت ها را نیز در نظر بگیریم، باز هـم نـمی توان اظـهـار داشـت کــه همه کـودکـان به یک اندازه دچار آسیب های روحی و روانی ایـن مقوله می شـوند. تـاثـیرات مشـاهـده عکـس هـای محرک احسـاسات جنسـی، کـامـلاً تـدریجـی اســت و برای درصد بسیار زیادی از افراد، اعتیاد آور می باشد. درست مانند شخصی که الکل مصرف میکند؛ فرد با استفاده یکباره، دائم الخمر نمی شود، هر کودکی هم که یکبار در معرض عکس های محرک جنسی قرار بگیرد، خود به خود تبدیل به یک فرد منحرف جنسی یا معتاد به رابطه جنسی نمی شود، اما با این وجود از آنجایی که پورنوگرافی از طریق اینترنت راه جدیدی به خانه، مدرسه، و کتابخانه ها باز کرده، مهم است که به شیوه های مختلفی که تصاویر محرک جنسی می توانند به صورت بالقوه در بر داشته باشند و موجب آسیب رساندن به کودکان شوند، نگاهی داشته باشیم.


رؤیت تصاویر محرک جنسی توسط کودکان سبب می شود که آنها قربانی خشونت های جنسی شوند

واضح است که اینترنت ابزاری مناسب برای افرادی است که تمایل برقراری رابطه جنسی با کودکان دارند. این افراد تصاویر مربوط به رابطه جنسی با کودکان را منتشر می کنند، کودکان را وادار به مکالمات تلفنی آزار دهنده جنسی می کنند، و در اتاق های گفتگو (chat rooms) به دنبال قربانیان خود می گردند. هر چقدر افراد بیشتری به یک چنین تصاویر محرک جنسی دستیابی پیدا کنند، احتمال الگوبرداری آنها از این مسئله بیشتر شده و به مثابه آن آمار آزار و اذیت جنسی کودکان نیز افزایش پیدا میکند.


رابطه میان پورنوگرافی و تجاوز و خشونت جنسی

بر اساس نتایج تحقیقاتی، رؤیت تصاویر محرک جنسی در سنین پایین (افراد کمتر از 14 سال) ریسک انحراف کودکان به سوی مسائل غیر اخلاقی به ویژه رابطه جنسی را افزایش می دهد. بیش از یک سوم افرادیکه در طول زندگی خود به کودکان تجاوز کرده اند ادعا می کنند که پیش از ارتکاب به جرم، به دیدن عکس های محرک اقدام میورزیدند. در این میان 53% از متجاوزین اظهار می داشتند که پیش از تجاوز به کودکان، به طور عمدی برای تحریک بیشتر تصاویر محرک جنسی مربوط به کودکان را تماشا می کردند.
عادت پیداکردن به استفاده از تصاویر محرک جنسی می تواند در ابتدا حس رضایتمندی از رابطه جنسی را کاهش داده و نهایتاً تمایل فرد به انجام کارهای خشن تر را افزایش دهد.


رابطه پورنوگرافی و آزار جنسی کودکان

تحقیقات انجام شده بر روی افرادیکه متهم به برقراری رابطه جنسی با کودکان بودند، اثبات کرد که 77% مجرمینی که به پسران و 87% مجرمینی که به دختران تجاوز کرده بودند، به طور مرتب در حین ارتکاب به این عمل تصاویر محرک جنسی تماشا میکردند. علاوه بر این، از نقطه نظر متجاوزین استفاده از تصاویر محرک جنسی عملکرد تجاوز به کودک را به طرق مختلف تسریع می بخشد. به عنوان مثال برخی از مجرمین با نشان دادن عکس دلخواه به قربانی به روشنی به او توضیح می دانند که از آنها چه کاری میخواهند انجام دهند. همچنین آنها از تصاویر برای تحریک کودکان نیز بهره می گرفتند، و همچنین از احساسات بازدارنده آنها می کاستند و با آنها ارتباط برقرار می کردند و او را متقاعد می کردند که انجام عمل جنسی به شیوه خاص، بلامانع است: "نگاه کن این آدم از انجام این کار لذت میبرد، پس تو هم لذت خواهی برد."


استفاده مکرر از پورنوگرافی سبب ایجاد بیماری های جنسی، بارداری ناخواسته، و اعتیاد به رابطه جنسی می شود

هر قدر کودک بیشتر و بیشتر در معرض پورنوگرافی قرار بگیرد، ذهنیت بسیار خطرناکی پیدا می کند: "رابطه جنسی بدون قبول مسئولیت کاری پسندیده و خوشایند است" چراکه پورنوگرافی، رابطه جنسی بدون وجود هرگونه مسئولیتی را ترویج می دهد و این امر می تواند سلامت کودک را به طور جدی به خطر بیندازد.
یکی دیگر از عواقب برقراری رابطه جنسی بالغ در کودکان که امروزه در میان نوجوانان کشورهای غربی شیوع بسیار زیادی پیدا کرده، ابتلا به بیماری های جنسی است. 1 نفر از هر 4 نوجوان آمریکایی که رابطه جنسی را تجربه می کند، به یکی از بیماری های جنسی مبتلا می شود. نتیجه این آمار و ارقام چیزی نیست جز 3 میلیون نوجوان مبتلا به بیماری های آمیزشی. از سال 1980 تا کنون رقم افرادی که مبتلا به بیماری آمیزشی عفونی سیفیلیس هستند، تقریباً دو برابر شده است. هر ساله کودکان بسیار زیادی مبتلا به بیماری های مقاربتی می شوند و آمار گویای این امر هستند که این روزها تعداد کودکانیکه به بیماری جنسی مبتلا هستند، از میزان فلج اطفال در سال های 1942 تا 1953 نیز بالاتر رفته.
یکی دیگر از پی آمد های ناخوشایند ارتباط جنسی در کودکان بالارفتن میزان بارداری های ناخواسته در نوجوانان است.
همچنین پژوهش ها گویای این مطلب هستند که مردهایی که قبل از سن 14 سالگی در معرض پورنوگرافی قرار گرفته اند، از نظر جنسی فعال تر از حالت طبیعی می شوند و نسبت به مردانیکه در معرض پورنوگرافی قرار نگرفته اند خیلی بیشتر جذب رفتارهای جنسی متنوع می شوند. پژوهشی که بر روی 932 معتاد جنسی صورت گرفت 99 درصد از آقایون و 77% از خانم ها اظهار داشتند که پورنوگرافی یکی از مهمترین عوامل در اعتیاد آنها به شمار می رود.


مشاهده پورنوگرافی سبب می شود کودکان با دوستانشان این کار را تقلید کنند

کودکان اغلب هر چیزی را که می بینند، می خوانند و یا می شنوند را تقلید می کنند. محققین بر این باورند که قرار گرفتن در معرض پورنوگرافی سبب می شود که کودک همان کار مشابه را بر روی کودکان کم سن و سال تر، کوچک تر، و آسیب پذیر تر تکرار کند. تحقیقات اثبات کرده اند که انجام هر گونه رابطه جنسی زودرس دو دلیل بیشتر ندارد: 1- تجربه، و 2- مشاهده. این بدان معناست که کودک منحرف جنسی ممکن است که مورد تجاوز قرار گرفته باشد و یا تنها تصاویر منحرف کننده جنسی را مشاهده کرده باشد.

در تحقیقی که دکتر جنینگز برینات بر روی 600 دختر و پسر دبیرستانی آمریکا انجام داد، به این نتیجه رسید که91 درصد از پسران و 82 درصد از دختران تصاویر مختلفی پیرامون محرک های جنسی را مشاهده کرده اند. بیش از 66 درصد از پسران و بالغ بر 40 درصد از دختران اظهار داشتند که خواستار انجام عملی مشابه آنچه مشاهده کرده اند میباشند. در میان دبیرستانی ها 31درصد از پسران و 18 درصد از دختران اعتراف کردند که چند روز پس از مشاهده تصاویر محرک جنسی، برخی از آنها را شخصاً انجام داده اند.


ارزش ها و نگرش هایی که بر اثر مشاهده پورنوگرافی شکل می گیرد

بیشتر والدینی که به فرزندان خود اهمیت می دهند، تمایل دارند که به تدریج مسائل مربوط به روابط با جنس مخالف، رابطه جنسی، صمیمیت، عشق، و ازداج را با آنها در میان بگذارند. متاسفانه ترویج بیش از اندازه مسائل جنسی به صورت عکس و یا فیلم ممکن است کودک را بیش از پپیش تحت تاثیر خود قرار دهد. همانقدر که یک آگهی تبلیغاتی 30 ثانیه ای می تواند نظر ما را در مورد خرید یک نوشیدنی تغییر دهد، مشاهده تصاویر محرک جنسی نیز می تواند ارزش ها و نگرش های کودک را به طور کلی دگرگون سازد.

عکس ها، فیلم ها، مجلات، بازی های کامپیوتری، و پورنوگرافی در اینترنت که تجاوز و غیرانسانی شدن جنس مؤنث را در صحنه های مستهجن به تصویر می کشد، ابزاری قدرتمند در تغییر شکل دادن نگرش ها و آگاهی های کودک از رابطه جنسی می باشد. حداقل تاثیری که این امر می تواند بر روی کودکان بگذارد، تغییرات فاحش در شیوه نگرش و رفتار آنهاست که این امر با مشاهده تصاویر محرک جنسی تسریع خواهد شد. چندین تحقیق مختلف نیز اثبات کرده اند که مشاهده این تصاویر طرز تفکر بزرگسالان در مورد روابط جنسی، زنان، آزار و اذیت جنسی، ارتباط جنسی و سکس را به طور کلی تغییر می دهد. این تحقیقات تقریباً همگی نتیجه مشابهی را در بر داشته اند: زمانیکه مردها برای 6 هفته در معرض تصاویر پورنوگرافی قرار بگیرند:

نسبت به برقراری رابطه جنسی با خانم ها بی احساس می شوند.
به تجاوز دیگر به عنوان یک جرم نگاه نمی کنند
نگرش تحریف شده ای نسبت به روابط جنسی پیدا می کنند
تمایل بیشتری به روابط منحرف تر، عجیب و غریب تر، و خشن تر پیدا می کنند (رابطه جنسی معمولی حس رضایت آنها را جلب نمی کند)
تک همسری در نظر آنها ارزش خود را از دست می دهد و نمی توانند برای مدت زمان طولانی در یک رابطه مستحکم باقی بمانند.
احساس می کنند چند همسری کاملاً عادی و طبیعی بوده و یک نگرش قابل قبول است.

پورنوگرافی بر روی مراحل رشد و شکل گیری هویت کودکان تاثیر می گذارد
در طول رشد کودک، یکی از دوره های حیاتی رشد وجود دارد که ذهن او برای انجام فعالیت های جنسی برنامه ریزی می کند. در این مرحله به نظر می رسد که ذهن کودک برای مسائل مربوط به رابطه جنسی و اینکه جذب چه افرادی شود، برنامه ریزی میشود. قرار گرفتن در روابط نرمال، جهت گیری سالم جنسی را به کودک القا می کند، اما اگر کودک در این دوران با تصاویر محرک جنسی تحریک شود، دچار انحرافات جنسی میشود و جهت گیری های او نسبت به مسائل جنسی تا ابد در ذهنش به صورت تحریف شده حک می شود.
دکتر ویکتور کلینز، روانشناس، معتقد است که تجربیات مختلف (می تواند مربوط به زمان تحریک جنسی نیز باشد) توسط آدرنالین در مغز حک می شوند و پاک کردن آنها کار دشواری می باشد. کسانی که تصاویر محرک جنسی را مشاهده می کنند، ممکن است به خیال پردازی بپردازند و در حین خود ارضایی در افکار خیالی خود غرق شوند و بعدها تصمیم بگیرند که تمام تفکرات خود را به حقیقت مبدل سازند.

هویت جنسی در زمان کودکی و نوجوانی شکل می گیرد. کودکان 10 – 12 ساله هویت معینی نسبت به مسائل جنسی ندارند. به مرور زمان که از نظر جسمی رشد میکنند، والدین، معلمین و مشاوران باید اطلاعات لازم در زمینه روابط جنسی را در اختیار آنها قرار دهند. مشاهده تصاویر مربوط به پورنوگرافی، فرایند رشد جسمی و جنسی کودک را از حالت عادی خارج کرده و باعث ایجاد اغتشاش در افکار آنها می شود.
در پورنوگرافی معمولاً کودکان خیلی زودتر از زمان لازم و به طور نابهنگام به روابط جنسی کشانده می شوند و آمادگی لازم برای انجام چنین کاری را ندارند. این آگاهی زود هنگام از مسائل جنسی نه تنها خطرناک است بلکه باعث ایجاد سردرگمی در آنها نیز می شود.

برانگیختگی جنسی و حس رضایت احتمالی که با مشاهده پورنوگرافی در فرد ایجاد می شود در حالات فرد تاثیر می گذارد. به عنوان مثال اگر محرک یک کودک نابالغ تصاویر پرونوگرافی باشند، ممکن است تحریک شدن او برای همیشه مشروط به مشاهده تصاویر محرک جنسی شود. زمانیکه چندین بار از این تصاویر استفاده شود، این احتمال وجود دارد که استفاده آنها دائمی شود و رسیدن به اوج لذت جنسی بدون مشاهده این تصاویر برای فرد امکان ناپذیر شود.
به طور کلی بیشتر پدر و مادرها حس خوبی از صحبت کردن در مورد مسائل جنسی با کودکان خود ندارند، چه برسد به صحبت کردن در مورد پورنوگرافی. والدین باید آگاهی خود را در این زمینه ارتقا بخشند و تا آنجایی که می تواند به کودکان خود آموزش دهند که پاکی و عفت خود را تا آنجایی که امکان دارد حفظ نمایند.

نقش رسانه های جمعی در به انحراف کشاندن جوانان (ماهواره)

درآمد
بدون شک، غرب به موازات کسب توانایی ها و اقتدار سرشار مادی و تکنیکی، در عرصه معنویت و مکارم اخلاقی، شدیداً به انحطاط گراییده است و بر این اساس، نه تنها جوامع غرب، بلکه بیشتر جوامع بشری دستخوش بحران های گوناگون شده اند. اقبال لاهوری، اندیشمند پاکستانی، سال ها پیش خطاب به تمدن غرب، چنین سروده است:
;عجب این نیست که اعجاز مسیحا داری ;عجب این است که بیمار تو بیمارتر است
;دانش اندوخته ای، دل ز کف انداخته ای ;آه از آن نقد گران مایه که درباخته ای

از میان ابزارهایی که فرهنگ ها و تمدن های دیگر را به چالش های جدی کشانده، ماهواره است که با هدف تهاجم فرهنگی به دیگر کشورها در عرصه رسانه ها، جایی برای خود باز کرده است. ماهواره از جمله پدیده هایی است که وقتی پا در صحنه اجتماعی و سیاسی کشورمان گذاشت، عده ای را به طرفداران و مخالفان افراطی خود تبدیل کرد.
دشمن آشکار ـ تهاجم خاموش

عصری که در آن قرار داریم، عصر ارتباطات و عصر سلطه پدیده رسانه بر زندگی انسان هاست. بی گمان برنامه های رادیویی و تلویزیونی موفق گشته اند افکار و عقاید انسان های بی شماری را دستخوش تغییر سازند. تمدن منحط غرب برای ترویج سکولاریسم اقدام به تأسیس هزاران شبکه رادیویی و تلویزیونی کرده است که به صورت شبانه روزی برنامه های گوناگونی را با این هدف پخش می کنند. متأسفانه دست یابی به این شبکه ها در کشور ما به سادگی امکان پذیر است؛ زیرا امکان تهیه و دریافت وسایل ماهواره ای با سهولت و قیمت نازل فراهم آمده است. باید توجه داشت که وقتی سخن از ماهواره به میان می آید، ابتدا مسائل ضد فرهنگی آن جلب توجه می کند، سپس مسائل سیاسی، علمی و ورزشی ایفای نقش می کنند. بیشتر شبکه های فارسی زبان ماهواره ای، در یک تقسیم بندی معمول، به شبکه های سیاسی و غیر سیاسی تقسیم می شوند که بر اساس تحقیقات به عمل آمده تمامی این شبکه ها، با وجود هدف ها و سلیقه های گوناگون، در هجوم به مبانی دینی به طور جدی اشتراک دارند و هر کدام با مأموریتی خاص به مقابله با اسلام برخاسته اند. این هجوم چه آرام و چه خاموش آغاز شده باشد، اکنون شکل وسیع و جدی تری یافته است و بسیار حساب شده، اصول و پایه های اعتقادی مردم را هدف قرار داده و با دقت ماهرانه ای تمام گروه های مختلف جامعه را در برگرفته است.
فن آوری ماهواره و آمار تقریبی آن

ابتدا چنین به نظر می رسید که پیشرفت رسانه های ماهواره ای مطلقاً و بی قید و شرط، پدیده ای مطلوب است و برای تحقق دهکده جهانی، ضرورت تام دارد، حال آنکه در تجربه کوتاه و چندین ساله، معلوم شد که برخی از پی آمدهای سوء این پدیده، از حیث فرهنگی آسیب زاست. آلوین تافلر، نویسنده و منتقد اجتماعی، می نویسد:
تکنولوژی ماهواره ای و دیگر رسانه های جدید، فرهنگ های ملی را از هم می پاشاند...
و این ارتباط متقاطع، به هر حال تهدیدی است برای هویت ملی که حکومت ها برای مقاصد شخصی خود، سعی در حفظ و انتشار آن دارند.

گفتنی است، فرایند ارتباطات از راه دور و استفاده از ماهواره و دیگر رسانه های گروهی برای پخش امواج در سطح گسترده، شمشیری دو لبه است که می تواند پی آمدهای مثبت و منفی را به دنبال داشته باشد. الگوگزینی نوجوانان و جوانان از رسانه های تصویری در دهه های اخیر توجه پژوهش گران روان شناسی را به خود جلب کرده است. طبق آمار، در سال 1377 از جمعیت 67 میلیونی کشور، حدود 35 درصد نوجوانان و جوانان به تلویزیون ماهواره ای دسترسی داشتند و روزانه بین 2 تا 3 ساعت برنامه های این تلویزیون را تماشا می کردند. بالاترین میزان بهره مندی، روزانه 5/4 ساعت و پایین ترین آن روزانه 1 ساعت برآورد شده است.

طبق آمار، 73 درصد از جوانان مراکز استان ها به راحتی به ماهواره دسترسی دارند. جوانان تهرانی در استفاده از ماهواره رتبه نخست را دارند و پس از آن، جوانان شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری و آذربایجان، رتبه های بعدی را کسب کرده اند و قم، خوزستان، سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان و اردبیل در رتبه های بعدی کابران ماهواره قرار می گیرند.

رویکرد نامناسب به ماهواره ها
امروزه جوانان زمان زیادی از شبانه روز را به تماشای برنامه های ماهواره اختصاص می دهند و همین امر سبب سستی نظام بیشتر خانواده های ایرانی شده است. برخی کارشناسان معتقدند امروزه جوانان وسایل ارتباط جمعی ساده؛ همانند تلویزیون و یا ویدئو را جوابگوی نیازهای خود نمی دانند، به همین علت همیشه به دنبال راهی هستند که از راه های مختلف با دنیای بیرون از خود در ارتباط باشند. برنامه های ماهواره ای زمینه ساز مفاسد اخلاقی و اجتماعی است و بیشتر از آنکه برای نسل امروز و به طور کلی مردم مفید باشد، خطرناک و مضر است.

واقعیت است که ماهواره همچون دیگر ابزار بشری می تواند به آرمان های تعالی بخش انسان ها و جوامع خدمت یا خیانت کند؛ زیرا قابلیت برنامه های ماهواره ای به گونه ای است که به یک اندازه می توان از آنها بهره برداری مطلوب یا نامطلوب کرد.

یک آسیب شناس اجتماعی درباره آثار ماهواره بر روی جوانان می گوید:
با وجود اینکه برنامه های ماهواره ای محتوای علمی و آموزنده نیز دارند، امروزه بیشتر جوانان ماهواره را برای استفاده از برنامه های علمی آن انتخاب نمی کنند و بیشتر تمایل به دیدن برنامه هایی دارند که آنها را در برنامه های داخل کشور نمی یابند و در واقع به خاطر برنامه های مبتذل و مستهجن، از ماهواره استفاده می کنند که زمینه انحراف و سقوط اخلاقی در این برنامه ها برای قشر جوان بسیار زیاد است.

چه زیبا فرموده است رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله :
«کیف بکم اذا رأیتم المنکر معروفا؛ چه می شود شما را، آن گاه که ناپسند را پسندیده می شمارید و بد را خوب می بینید».
حمله به دین به بهانه مبارزه با بدعت و خرافات

تمدن عصر جدید که شکوفایی آن را پیوسته ناشی از حذف دین از صحنه زندگی فرد و اجتماع می شمارند و عامل عقب افتادگی جوامع وامانده یا عقب نگه داشته شده را پای بندی به دین و ضوابط مذهبی قلمداد می کنند، حربه خطرناکی است که بر روح حساس و پرشور جوان اثر نامطلوبی بر جای می گذارد. یکی از روش های دیرین دشمن برای گسترش سلطه خویش، استفاده از باورهای انحرافی در برابر عقاید و ارزش های اسلام اصیل است. آنان می کوشند مذهب را که عامل بیداری، پویایی، ستم ستیزی، عدالت گستری و فراهم آورنده سعادت دنیا و آخرت است، به عامل تحذیر، انزواطلبی، واپس گرایی، رهبانیت و امری شخصی تبدیل کنند و با این شگرد، بیشترین سعی شان در درست کردن عقاید نسل جوان بر طبق خواسته ها و اهداف خودشان است. به تعبیر امام خمینی رحمه الله : «می خواهند اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله را به اسلام امریکایی مبدل سازند.» تأکید بر اختلاف های مذهبی، تکیه کردن افراطی بر تفاوت های شیعه و سنی، ترویج خرافه گرایی، ترویج مذهب های دروغین، تحریف مفاهیم والایی همچون: انتظار، توکل، دعا، قضا و قدر و تعبد و نیز ارائه نظریه های ویرانگر گوناگون علیه مذهب، همه برای رسیدن به این هدف شوم سازمان دهی و اجرا می شود. در واقع این شبکه های ماهواره ای با روش های به ظاهر علمی، دینی و حتی طنز، در سست کردن عقاید مردم می کوشند و این برنامه ها نسل جوان را به ابتذال می کشاند.
اشاعه فحشا و بی بند و باری

یکی از کارکردهای رسانه های جمعی به ویژه ماهواره، مفهوم سازی و به تبع آن، شکل دادن به هنجارهای مناسب با آن مفهوم است. بر این اساس، ارائه تصویرهای مستهجن و مبتذل و خلاف عفت عمومی از طریق ماهواره و نمایش آنها، یکی از عوامل گسترش بی بند و باری و به فحشا کشاندن جوانان از نوع جرایم جنسی است.

دشمن که همواره اشاعه فرهنگ دینی و اعتقاد به خداوند و معنویات را مانع اصلی هدف های خود می بیند، برای کم رنگ کردن این اعتقادات، با ایجاد خلل در اعتقادات قشر جوان، در به انحراف کشاندن و بی هویت کردن آنان می کوشد.

قرآن کریم درباره خطر اشاعه زشتی ها در جامعه اسلامی هشدار می دهد و می فرماید:

إِنَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ فِی الدُّنْیا وَ اْلآخِرَةِ وَ اللّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ. (نور: 19)

کسانی که دوست دارند زشتی ها در میان مردم باایمان شیوع یابد، عذاب دردناکی برای آنها در دنیا و آخرت است و خداوند می داند و شما نمی دانید.

در واقع از دیدگاه و منطق قرآن، بازگو کردن زشتی ها و ارائه و ترویج آنها، نهی شده است؛ زیرا موجب آشکارسازی زشتی ها و برملا شدن آنها می شود. امام رضا علیه السلام می فرماید: «آن کسی که گناه را نشر دهد، رانده است و آن کس که گناه را پنهان می دارد، مشمول آمرزش الهی است».

شبکه های ماهواره ای در قالب میان برنامه ها و آگهی ها، مظاهر ضداخلاقی را تبلیغ می کنند و این رسانه، همچون دیگر ابزار بشری می تواند به آرمان های تعالی بخش انسان ها و جوامع خدمت یا خیانت کند که در حال حاضر، بیشترین خدمت ماهواره در ایجاد و رواج فساد و فحشا در میان جوانان است.

نمونه ای از تأثیر ویرانگر ماهواره بر خانواده ایرانی
اکنون داستان زندگی خانواده ای را ورق می زنیم که از پی آمدهای زیان بار ماهواره در امان نمانده اند و تا سراشیب پرتگاه فنا پیش رفته اند. پدری می گوید: «خیلی وقت ها آدمی می ماند که چه کار کند، آن هم در شرایطی که همه نوع فرهنگ به وسیله فن آوری، به طور غیر مستقیم به مغز انسان می کوبد که «انتخاب کن!» من هم به ارزش های فرهنگی خودمان بسنده نکردم و به این فکر افتادم که ماهواره تهیه کنم؛ هر چند از زیان های این مار خوش خط و خال، در رسانه های همگانی چیزهایی شنیده بودم. خلاصه آنتن ماهواره را تهیه کردم و کار ما شب و روز تماشای تلویزیون و کانال های گوناگون ماهواره بود؛ از فیلم های خشن گرفته تا صحنه های مبتذل و شرم آور. در این حال، رفت و آمد دختر بزرگم به خانه ما و تماشای ماهواره، او را نیز وسوسه کرد تا شوهرش را به خرید آنتن وادار سازد. پس از گذشت چند روز اختلافات دختر و دامادم به گوش رسید. معلوم شد که دخترم با تقلید از هنرپیشه ها و خواننده های غربی هر روز در پی مد و لباس و آرایش و خواسته های دیگر است. کار از کار گذشته بود که دخترم خانه اش را به حالت قهر ترک کرد. از سوی دیگر پسر شانزده ساله ام در غیاب من، دوستانش را به دیدن فیلم های ماهواره ای دعوت می کرد. در میان همسایه ها و فامیل انگشت نما و رسوا شده بودم. پسرم هر روز در پی مد و لباس بود و پول می خواست تا خود را به شکل تیپ های مضحک ماهواره ای درآورد. کار به جایی رسید که پسرم رودرروی من ایستاد و احترام پدر و فرزندی را کنار گذاشت. بسیار تندخو، بداخلاق و بی شرم شده بود. دیگر از کنترل من بیرون رفته بود. در این اوضاع و احوال، دعوا و بددهانی و ناسازگاری شبانه روزی من و بچه ها، خانه را به صورت جهنمی سوزان و گردابی مهلک درآورده بود. پس از مدتی پسرم از خانه رفت و تا چند وقت نیامد. به دنبالش رفتم و او را در وضعی اسف بار و آلوده به مواد مخدر یافتم. پسرم به کلی دگرگون شده بود و جوانی اش را بر باد داده بود. آتشی را که با دست خود افروخته بودم، شیره جانم را سوزاند و خاکستر کرد. دیگر پاهایم سست شده بود و از خود بیزار بودم. راهی برای نجات نمی یافتم. یکی از همسایگان که گویا از دور شاهد نابود شدن خانواده ما بود، به دیدنم آمد و پیشنهاد کرد که اول آنتن و وسایل ماهواره را جمع کنم. در اولین فرصت ماهواره را جمع کردم؛ وسیله ای که در خفا و در پس پرده و دور از چشم مردم و قانون در خانه جا داده بودم، چنان جلوه گری کرد که عالم و آدم باخبر شدند. تصمیم به خودسازی و بازسازی کانون خانواده ام گرفتم. از دخترم نیز خواستم که به زندگی اش بازگردد و به آنچه دارد، قانع باشد.

به دنبال پسرم رفتم و او را به خانه برگرداندم و زیر بال و پر خود گرفتم. به لطف خدا و اراده خودمان، آفتابی دوباره در زندگی ما طلوع کرد و کانون خانواده ما را دوباره گرمی بخشید».

آری، ماهواره که حامل پیام فرهنگ مبتذل غرب است، اثر ویران کننده ای بر رفتار و پرورش کودکان و نوجوانان و جوانان دارد و بر خانواده هاست که خود را از آثار ویرانگر این پدیده شوم در امان نگه دارند.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : شنبه 19 دی 1394

امام خامنه‌ای با محکومیت شدید قتل عالم مؤمن و مظلوم شیخ نمر بدون تردید دست انتقام الهی گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت/ این خون "بسیار سریع" دامان مجریان این رژیم را می‌گیرد

 
امام خامنه‌ای با محکومیت شدید قتل عالم مؤمن و مظلوم شیخ نمر بدون تردید دست انتقام الهی گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت/ این خون "بسیار سریع" دامان مجریان این رژیم را می‌گیرد
 

رهبر معظم انقلاب اسلامی با محکومیت شدید قتل عالم مؤمن و مظلوم شیخ نمر گفتند: بدون تردید دست انتقام الهی گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت.



به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در جلسه درس خارج فقه، جنایت بزرگ عربستان سعودی در به شهادت رساندن عالم مؤمن و مظلوم، شیخ نمر باقر النمر را به‌شدت محکوم کردند و با تأکید بر لزوم احساس مسئولیت دنیا در قبال این جنایت و جنایات مشابه سعودی در یمن و بحرین، خاطرنشان کردند: بدون تردید خون به‌ناحق ریخته این شهید مظلوم به‌سرعت اثر خواهد کرد و دست انتقام الهی گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: این عالم مظلوم نه مردم را به حرکت مسلحانه تشویق می‌کرد و نه به‌صورت پنهانی اقدام به توطئه کرده بود، بلکه تنها کار او، انتقاد علنی و امر به معروف و نهی از منکرِ برخاسته از تعصب و غیرت دینی بود.

رهبر انقلاب، شهادت شیخ نمر و ریختن به‌ناحق خون او را خطای سیاسی دولت سعودی خواندند و افزودند: خداوند متعال از خون بی‌گناه نمی‌گذرد و خون به‌ناحق ریخته، بسیار سریع دامان سیاستمداران و مجریان این رژیم را خواهد گرفت.

ایشان با انتقاد شدید از سکوت مدعیان آزادی، دموکراسی و حقوق بشر و حمایت آنان از رژیم سعودی که خون بی‌گناه را تنها به‌خاطر انتقاد و اعتراض به زمین‎ می‌ریزد، تأکید کردند: جهان اسلام و همه دنیا باید نسبت به این قضیه احساس مسئولیت کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای آزار و شکنجه مردم بحرین توسط نظامیان سعودی و تخریب مساجد و خانه‌های آنان و همچنین بیش از 10 ماه بمباران مردم یمن را نمونه‌های دیگری از جنایات رژیم سعودی خواندند و تأکید کردند: کسانی که صادقانه به سرنوشت بشریت و سرنوشت حقوق بشر و عدالت علاقه‌مند هستند، باید این قضایا را دنبال کنند و نباید نسبت به این وضعیت بی‌تفاوت باشند.

رهبر انقلاب همچنین افزودند: یقیناً شهید شیخ نمر مورد تفضل خداوند خواهد بود و بدون شک دست انتقام الهی گریبان ظالمانی را که به جان او تعدّی کردند خواهد گرفت و این همان چیزی است که مایه تسلّی است.



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : یک شنبه 13 دی 1394
رفاقت کودکانه به رنگ آسمان مسجد

رفاقت کودکانه به رنگ آسمان مسجد

 

مسجد پاتوق رفاقتی کودکان

 

شاخصه اصلی مسجد، آشنایی با خدا و شناخت و توسّل به اهل­بیت علیهم السلام است. هویت و ساختار مسجد، کاملاً معنوی و براساس معماری دینی بنیان نهاده شده است. براین اساس فلسفة وجودی مسجد، ایجاد پیوند و ارتباط اهالی مسجد با قرآن، روایات و اهل­بیت است. از همین رو مسجد امن­ترین و مورد اطمینان­ترین مکان­ها، برای کودکان است تا در این مکان، هویت و شخصیت ایشان به بهترین وجه شکل بگیرد.

 

حضور در مسجد برای کودک و نوجوان، به علّت عدم هیچ­گونه اجباری و نیز انتخاب برحسب علاقه­ و اختیار، مسلماً بهترین و لذّت بخش­ترین ساعات و لحظه­ها را برای ایشان ایجاد خواهد کرد. در کنار این حضور با علاقه و نشاط، اگر این افراد حسّ مسئولیت­پذیری هم داشته باشند، بی­شک در رشد شخصیت اجتماعی آنها تأثیرات مطلوبی خواهد داشت.

 

تجربه نشان داده است که بهترین و سالم­ترین پاتوق کودکان و نوجوانان، «مسجد» است. چراکه این مکان مقدس به دلیل نوع ساختار و نیز به جهت رعایت برخی حرمت­های مربوط به آن، مانع بروز برخی مباحث و رفتارهای ناهنجار در بین کودکان و نوجوانان می­شود. اینگونه است که مسجد می­تواند نیاز این قشر و گروه را -که بسیار علاقمند به حضور در جمع همسالان خود هستند- به بهترین نحو برطرف نماید.

 

بنابراین باید تلاش کرد تا حضور کودکان و نوجوانان در محیط سالم و معنوی مسجد، با تدابیر و مدیریت افراد معتبری از جمله امام جماعت، پررنگ­تر شود. در این رابطه بیان مباحث مربوط به این گروه­های سنّی و یا طرح شوخی و تفریح سالم در مسجد و هیئت، می­تواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد.

 

همچنین در این رابطه باید چاره­اندیشی کرد تا مساجد تنها به محلّی برای رفت و آمد افراد کهنسال تبدیل نشود؛ بلکه با برنامه‌ریزی دقیق از سوی مساجد، می­توان مدیریتی صحیح اعمال نمود تا در مساجد از همه اقشار و گروه­ها به ویژه کودکان، حضور یابند.

 

مقام معظم رهبری دراین­باره می­فرمایند:

 

«مسجد نباید تبدیل شود به محلّ عبادت پیرمردها و پیرزن‌ها. همه مردم در همه سنین باید به مسجد بیایند. این گونه نباشد که مثلاً پیرمردها بیایند مسجد و جوان‌ها در مغازه و در حال کسب و کار باشند.»

 

 

 

ایجاد انگیزه رفاقت برای حضور در مسجد

 

در این راستا، باید طوری برنامه­ریزی شود که کودکان رفاقت و دوستی را از مسجد شروع کنند. به جهت اینکه انگیزه کودکان برای رفتن به مسجد و حضور مداوم در این مکان ثبات یابد، باید طرحی ریخته شود تا اهل مسجد و محلّه نیز برای حضور کودکان در مسجد، اهمیت قائل شوند و آن­ها را برای رفتن به مسجد ترغیب و تشویق نمایند. باید توجّه داشت که کودکان از طریق معاشرت با همسالان خود با مسائل زندگی آشنا می­شوند. متخصّصان امور تربیتی کودکان عقیده دارند اگر فکر می­کنید فرزندتان در صورت رابطه نداشتن با کودکان دیگر، دارای شخصیت بهتری خواهد شد، اشتباه می­کنید؛ زیرا ایشان مسائل مهم را جز از طریق معاشرت­های مکرّر با کودکان دیگر به آسانی یاد نمی­گیرند، پس دوستان آنان جزء افراد مهمی هستند که ایشان، آنها را می­شناسند و به آنها نیاز دارند. » (لبیبی رانکوهی، ١٣٧٨، ص٢٦).

 

مسئله حضور کودکان در کنار هم و رفاقت آنها با یکدیگر حائز اهمیت بسیاری است، اما اینکه این رفاقت­ها از کجا شکل بگیرند؟ در چه مکانی و برای چه هدفی باشد؟ کجا بروند و چگونه باشند؟ مسئله خیلی مهمّی است. البته وجود مکان و مأمنی همچون مسجد کمی از این دغدغه­های ذهنی و نگرانی­ها می­کاهد. در حقیقت کودکان و نوجوانان به دلیل فطرت پاک و قلب معصومانة خود، بسیار مایلند تا در مجالس مذهبی شرکت کرده و در مکان­های مذهبی حضور داشته باشند.

 

شکل­گیری رفاقت­های کودکان و نوجوانان در مسجد و کانون­های فرهنگی موجود در آنها، فرصتی برای تخلیه هیجان­ها و انرژی کودکان و نوجوانان است و می­توان با اولویت­بندی کارهای فرهنگی، ایشان را از آسیب­ها و خطرات دوستی­های ناباب و فضای­های نامناسب شهری حفظ نمود. بنابراین شایسته است که ارتباطات صمیمانه و پایداری در مسجد و زیر نظر امام جماعت شکل گرفته و پیگیری این دوستی­ها، همواره در فضای مسجد انجام گیرد.

 

 

 

فضای حاکم بر روابط دوستانه در مسجد

 

در رابطه با رفاقت و دوستی­های کودکان و نوجوانان در مسجد، این نکته را هم باید در نظر گرفت که نباید فضایی پلیسی در مسجد برای کودکان ایجاد کنیم؛ تا ایشان احساس کنند در حصار هستند. ما نمی­توانیم به اجبار دوستان فرزندمان را انتخاب نماییم. اگر چنین رفتاری داشته باشیم، کودکان و نوجوانان به سبب روحیه شکندةشان در مقابل این رفتار ما، موضع­گیری خواهند کرد. اظهار مخالفت فکر خوبی نیست، مگر اینکه فرزندان به جهت دوستانی ناباب، غافل شده باشند که در آن صورت حتماً باید از آنها مراقبت ویژه و در انتخاب و شناسایی دوستان ایشان پافشاری کرد. زیرا این نوع برخوردها آسیب­های زیان­آوری داشته و به سختی جبران­پذیر است، به این خاطر بسیار ضروری است که این نوع رفاقت­ و دوستی­ها کاملاً منطبق با معیارهای دینی پایه­گذاری شده باشد.

 

برای درکی بهتر از این مسئله، مناسبت است سخن یک روانشناس را مرور نماییم:

 

«مخالفت کردن با یک دوست خاص صرفاً کودک را به سوی او سوق می­دهد و باعث می­شود فرزندتان مخفی کاری کند. فکر خیلی بهتر این است که به فرزند خود بگویید دوستش را به منزل دعوت کند، تا او را بهتر بشناسید. شاید دوست او خیلی بهتر از آنچه که شما فکر می­کردید، باشد. به این ترتیب فرزندتان آزادمنشی شما را احساس می­کند و نسبت به مواضع دلسوزانه شما واکنش مثبت نشان می­دهد و در نتیجه آمادگی بیشتری برای تبادل نظر و متقاعد شدن پیدا می­کند.» ( استاپرد، ١٣٨٢، ص١٨٤.(

 

در مجموع تأثیر همسالان و دوستان در رشد شخصیت و رفتار کودکان، غیر قابل انکار است. به همین دلیل، والدین باید در انتخاب دوست برای فرزندانشان، مدیریت و نظارت فعّالی داشته باشند. انسان به دلیل روحیه اجتماعی خود، همواره به دنبال دوستانی هم­فکر و همسان با خود است. در این رابطه می­توان ادّعا کرد که مسجد در مقایسه با سایر مکان­ها، مطمئن­ترین و بهترین مکان در جلب دوستان و رفقایی با معیارهای منطبق با تعلیم و تربیت اسلامی خواهد بود.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : شنبه 12 دی 1394
عرصه های تهاجم دشمن علیه انقلاب اسلامی

عرصه های تهاجم دشمن علیه انقلاب اسلامی

 

1. فرهنگی

راهها و عوامل نفوذ فرهنگی دشمن عبارتند از :

 

-        نفوذ در دانشگاهها و مراکز علمی

 

-        انحراف مطبوعات

 

-        صدا و سیما

 

-        ایجاد خودباختگی فرهنگی

 

-        کشف حجاب

 

-        سینما تئاتر

 

-        جنگ رسانه ای

 

-        بازی های رایانه ای

 

-        گسترش مواد مخدر

 

-        اعتیادهای مدرن

 

-        ...

 

2. سیاسی و اجتماعی

اهدف و راهکارهای دشمن در این عرصه:

 

- مرعوب کردن مسئولین، شخصیتهای سیاسی و نخبگان کشور

 

- تضعیف اراده عمومی مردم.

 

- تغییر درک صحیح مردم از واقعیت های موجود جامعه.

 

- سلب اعتماد ملت از مسئولین کشور.

 

- ترویج شایعه تحریم و فشار اقتصادی بر کشور.

 

- ترویج شایعه بکارگیری ابزار خشونت بر علیه ملت ایران.

 

- عوض کردن جای متهم و مدعی با ابزار تبلیغاتی و رسانه ای.

 

- ترساندن ملت های منطقه از ملت ایران و انقلاب اسلامی.

 

- دامن زدن به اختلافات مذهبی، قومی، جناحی، سیاسی و رقابت های صنفی

 

-

 

3. فرقه های مدرن و عرفان های کاذب

این موضوع بسیار مفصل و وسیع است و نمی توان پرونده آن را در این مجال باز کرد ولذا گذری اجمالی به برخی از موارد مهم آن می شود. برخی از این جریانات به ظاهر معنوی و دینی عبارتند از:

 

-        شیطان پرستی وعرفانهای کاذب با رویکرد دین ستیزانه

 

-        بهائیت با رویکرد اسلام ستیزانه

 

-        وهابیت با رویکرد تشیع ستیزانه

 

-        تصوف با رویکرد مرجعیت ستیزانه (اهل حق، نعمت اللهی، اهل ذهبیه)

 

-        عرفان های امریکایی (که سه شاخه دارد: عرفان سرخپوستی، عرفان اکنکار و پائولوکوئیو)

 

-        عرفان های هندی و بودایی

 

-        ...

 

 

 

نقد و بررسی اجمالی این مکاتب

مسلما در این مجال نمی توان همه ابعاد این موضوع را روشن کرد اما از آنجا که دشمن برای گرفتار کردن جوانان ما به این مسائل انحرافی برنامه ریزی کرده و در حال اجرای مقاصد خویش است برخی از خصوصیات کلی و مهم عرفان های نوظهور و مکاتب جدید را نقد و بررسی می کنیم. نکته اساسی و مبنایی این است که طیف غالب عرفان های کاذب، با هدف مراقبه، آرامش، تمرکز و... برای خدمت به استعمارنو و توجیه فرهنگ و تمدن مادی و مدرن غرب به میدان آمده اند. در حقیقت آنها آمده اند تا بشر آشفته و خسته از زندگی مدرن را آرام کنند . مأموریت واقعی آنها، جلوگیری از تجدید حیات دین حقیقی است چرا که بشر سرگردان اگر الام روحی و معنوی خود را تسکین ندهد، زود است که بنیان تمدن جدید را به چالش بکشد و در برابر آن عَلَم طغیان بلند کرده و تسلیم حق ازلی و ابدی شود.

 

« در اواخر قرن بیستم جوانان غربی- که از قفس آهنین تمدن مادی به تنگ آمده بودند- با روی آوردن به شیوه های غیرعادی برای تخلیه روانی و معنوی خود جریانهایی مثل «هوی متال» را پدید آوردند . آنان در برنامه های خود با استفاده از مواد مخدر، رقص، موسیقی تند، طول موج تشعشات مغزی خود را چنان مغشوش کرده اند که رفتارشان از کنترل خارج می شود. برخی از این فرقه ها- مثل گانزان رزز- حتی به خوردن مدفوع در مجالس رقص میپردازند.»[1]

 

در معنویت های نوگرا، به جای آنکه انسان به خضوع در برابر خداوند بی همتا فراخوانده شود به کرنش در برابر موجودات ضعیف و محدود دعوت می شود.

عرفان های کاذب فقط در صدد پاسخگویی به بعضی از ابعاد وجود انسانی اند. به عبارتی ساحت گسترده روح انسانی را در یک و یا حداکثر چند جنبه محدود می بینند . بماند که از اقناء حقیقی همان یک جنبه هم وا مانده اند و پاسخ درستی به شاخه مورد تاکید خویش نداده اند.

عرفانهای کاذب فاقد نظام عقیدتی منسجم و عمیق اند. به عبارتی از منظر تئوریک و نظری بسیاری از آنها، اصول جهان شناختی و فلسفی مشخص و قابل ارائه ای ندارند

عرفان های کاذب نه فقط فاقد جهان بینی دقیق و علمی، که گاهی در ناحیه باید و نباید ها (ایدئولوژی)، دستوراتی بس ابتدائی دارند و یا لااقل بسیاری از اعمال و افعال آدمی را بلاتکلیف و بدون حکم، مهمل گذاشته اند. توصیه های اخلاقی کلی که قابل تاویل به سبک ها و اشکال مختلف است از ممیزات این عرفان ها است.

در بسیاری از عرفان های جدید هدف و غایت و مطلوب، قدرت تصرف در طبیعت و دستیابی به نیروهای مرموز غیبی است. به همین علت بسیاری از مکاتب طبیعت گرایی را ستایش و ترویج می کنند . چنین بینشی در عرفان بومیان آمریکا و آفریقا حاکم است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : پنج شنبه 10 دی 1394

فواید و ثمرات طرح صالحین

1- ایجاد میدان رقابت با گروه همسالان و هم‌سطح؛

2- کشف استعدادها و قابلیت‌های افراد؛

3- رفتارسازی محسوس؛

4- پاسخ به شبهات در اسرع وقت؛

5- شناخت عمیق نسبت به آحاد مخاطبین؛

6- همدردی و همدلی در مشکلات فردی و خانوادگی؛

7- نظارت و کنترل فردی نیروها؛

8- اصلاح ارتباطات و رقابت‌های بیرونی؛

9- بستر سالم دوست‌یابی؛

10- تقسیم کار و تقویت حس مسئولیت‌پذیری؛

11- پاسخگویی مسئول گروه در مقابل مشکلات افراد.



:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : چهار شنبه 9 دی 1394

خروجی‌های طرح صالحین

1- تبدیل پایگاه به کانون تعلیم و تربیت؛

2- تربیت مدیران کارآمد برای پایگاه؛

3- کشف و تقویت فعالیت و هدایت خلاقیت‌ها و استعدادهای بسیجیان در ابعاد مختلف؛

4- اعتماد بیشتر مردم و خانواده به بسیج با توجه به رشد اخلاقی و معنوی بسیجیان؛

5- فراهم کردن زمینه‌ی تحقق بسیج کیفی در پایگاه‌های مقاومت مستعد و نمونه؛

6- ارتقای شأن و منزلت بسیج و بسیجیان؛

7- اصلاح رفتارها و رفتارسازی مطلوب و محسوس در بین بسیجیان؛

8- ایجاد و تقویت روحیه مطالعه و کتاب‌خوانی؛

9- ایجاد بستر مناسب تربیتی جهت رشد و تعالی ایمان و معنویت بسیجیان؛

10- هم‌دردی، همدلی و پاسخگویی مسئول گروه در مشکلات فردی و خانوادگی؛

11- ایجاد بستر سالم دوست‌یابی؛

12- تقسیم کار و تقویت حس مسئولیت‌پذیری.



:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : چهار شنبه 9 دی 1394
آسیب های روشی رشد

آسیب های روشی رشد

1-    عدم ایجاد روحیه تکلیف مداری
2-    عدم برنامه ریزی جهت رشد و رهاسازی متربیان
3-    عدم واگذاری مسئولیت به متربیان
4-    عدم پرداختن به مسائل بنیادین فکری متربیان
5-    عدم حضور در برنامه های سیاسی بصیرتی جامعه
6-    عدم توانایی در شناسایی نیازهای اعضای حلقه ی رشدی
7-    تربیت تک بعدی به جای تربیت چند بعدی
8-    فراهم نکردن محیط تربیتی برای رشد نیروها
9-    رشد روال طبیعی نداشته باشد بلکه با سرعت و عجله باشد.
10-    نادیده گرفتن نقش متربی در شکوفا کردن استعدادها( شکوفا کردن استعدادها بجای شکوفا شدن)
11-    الگو دادن از بیرون بجای الگویابی از درون
12-    مانع شدن از برخورد متربی با مشکلات و موانع( تربیت برخوردار ساختن نیست برخوردار شدن است)
13-    خلاصه شدن فعالیت حلقه در تربیت گفتاری و غفلت از تربیت عملی
14-    پاسخ به نیاز بجای تحریک نیاز( ماهی گیری بجای ماهی دادن- جواب اشکلات را دادن به جای اینکه خود شخص بتواند به جواب برسد)
15-    ایجاد روحیه  پذیرفتن ناهنجاریهای محیطی( نداشتن روحیه تقابل و اصلاح)
16-    فراهم نکردن محیط مناسب مولفه های تربیتی
17-    انباشتن ذهن متربی از معلومات بدون رفتار سازی مطلوب
18-    ارائه مشاوره غیر کارشناسی به متربی
19-    عدم تولید سوالات اساسی و بنیادین
20-    برگزار ننمودن دوره های آموزشی- بصیرتی ... رشد
21-    عدم ایجاد روحیه مطالعاتی در متربیان
22-    عدم ایجاد روحیه اجتماعی و فعالیت مشارکتی و احساس مسئولیت پذیری در متربیان
23-    عدم رسیدگی به وضعیت تحصیلی و شغلی متربیان ( عدم حساسیت)
24-    بی تفاوتی نسبت به آینده اعضاء
25-    ارتباط بی رویه با خانواده ها
26-    سخت گیری بی مورد
27-    عدم ارتباطات خارجه حلقه با اعضا



:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : چهار شنبه 9 دی 1394
چهره هایی که در قیامت به انها نگاه هم نمیشود

چهره‌هایی که در «قیامت» به آن‌ها نگاه هم نمی‌شود

 
چهره‌هایی که در «قیامت» به آن‌ها نگاه هم نمی‌شود
 

 رسول خدا (ص) فرمودند: « سه نفرند که خداوند در روز قیامت به آنها نمى نگرد و پاکشان نمى شمارد و عذابى دردناک در انتظارشان مى باشد...»

نفاق از مذموم ترین صفات و رذایل اخلاقی است که در آموزه های اسلام بشدت از آن نهی شده و به آفت ایمان از آن تعبیر می شود چنان که خداوند متعال در آیه 77 سوره مبارکه توبه می فرماید: «در نتیجه، به سزاى آنکه با خدا خلف وعده کردند و از آن روى که دروغ مى گفتند، در دل هایشان ـ تا روزى که او را دیدارى کنند ـ پیامدهاى نفاق را باقى گذاشت».

پیامبر خدا (ص) فرموده اند: «نفاق ابتدا به صورت نقطه اى سیاه [بر دل] ظاهر مى شود و هر چه نفاق بیشتر شود آن نقطه بزرگتر مى گردد و چون نفاق به مرحله کمال رسید، دل به کلى سیاه مى شود.»

ایشان همچنین می فرمایند: «سه نفرند که خداوند در روز قیامت به آنها نمى نگرد و پاکشان نمى شمارد و عذابى دردناک در انتظارشان مى باشد :... و مردى که پیش روى تو اظهار دوستى مى کند و پشت سرت دلش آکنده از غلّ و غشّ است.»

و از امیرمومنان امام علی (ع) است که: «نفاق، ننگِ اخلاق است.»

ایشان همچنین در بیان علل نفاق فرموده اند: «نفاق انسان، از ذلّتى است که در خود حسّ مى کند.» البته مولای متقیان (ع) دروغ را نیز از علل نفاق معرفی می کنند.

علاوه بر این پیامبر اکرم (ص) در بیان ویژگی های فرد نفاق می فرمایند: «منافق کسى است که هرگاه وعده دهد خلف وعده کند، هرگاه کارى کند آن را فاش سازد (در بوق دَمَد)، هرگاه سخن بگوید دروغ گوید، هرگاه امانتى به او سپارند خیانت ورزد، هر گاه روزى داده شود سبکسرى کند و هر گاه روزى داده نشود (تنگ دست گردد) به غلّ و غش روى آورد.»

و از امیرمومنان امام علی (ع) است که: «منافق هرگاه نگاه مى کند براى سرگرمى است، هرگاه سکوت مى کند همراه غفلت است، وقتى سخن مى گوید بیهوده گویى مى کند، هرگاه بى نیاز شود طغیان مى کند، وقتى گرفتارى به او رسد داد و فریاد راه مى اندازد، زود ناراحت مى شود و دیر خشنود مى گردد، از اندکِ خدا ناخشنود مى شود و بسیارش هم او را خشنود نمى سازد، شرّ بسیار در سر مى پروراند و مقدارى از آنها را به کار مى بندد و افسوس مى خورد که چرا فلان کار بد را انجام نداده است.»

علاوه بر این آیات و روایات فرجامی ناگوار و سرانجامی شوم را به منافقان وعده داده اند.

خداوند در آیه 68 سوره مبارکه توبه می فرماید: «خدا به مردان و زنان منافق و کافران آتش جهنّم را وعده داده است. در آن جاودانه اند. آن آتش براى ایشان کافى است و خدا لعنتشان کرده و براى آنان عذابى پایدار است».

پیامبر اکرم (ص) نیز در این باره فرموده اند: «کسى که در دنیا دو چهره باشد، روز قیامت با دو چهره از آتش محشور مى شود.»

و از امام صادق (ع) است که: «هر که با مردم با چهره اى رو به رو شود و با چهره اى دیگر از آنها عیب گویى کند، روز قیامت با دو زبان از آتش [به محشر] مى آید.»


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : سه شنبه 8 دی 1394
وابستگي به تربيت

تربيت، «عادت دادن» نيست!

 

از نظر علماي تربيتي قديم بخشي از اخلاقيات و فضايل را بايد به صورت ملكات در انسان ايجاد كرد و از نظر اين افراد، آدم تربيت شده كسي است كه آنچه فضيلت ناميده مي‌شود در او به صورت خوي و عادت پايدار درآمده باشد. انسان آن هنگام داراي اخلاق فاضله است كه در عالم خواب هم ضد آن فعل اخلاقي از او صادر نشود، تا حدي كه گفته‌اند: تربيت چيزي جز فن تشكيل عادت نيست. همين تعبير و تعريف را به شكلي ديگر و با زباني تازه‌تر و ابزاري نوتر مي‌توان در نظريه‌هاي جديد روان‌شناختي به ويژه در مكتب رفتارگرايي و شرطي‌سازي كلاسيك و كنشگر به خوبي مشاهده كرد.

عاداتي كه با فكر و تأمل ملازم باشد شخص را به تازه‌جويي و ابتكار سوق مي‌دهد ولي عادات انفعالي كه به منظور ما همين مفهوم است جريان رشد و ابتكار را قطع مي‌كند.



:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : سه شنبه 8 دی 1394

برخی افراد مرجع تقلید شده اما با سازمان سیا همکاری‌ کرده‌اند

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به اینکه برخی افراد درس خوانده و مرجع تقلید شده اما با سازمان سیا همکاری‌ کرده‌اند، گفت: خداوند در قرآن بیشترین احترام را به عالم سالم و تندترین حرف‌ها را به عالم فاسد گفته است.

 

حسن رحیم‌پور ازغدی روز گذشته در همایش اسلام آمریکایی و راهکارهای مقابله با آن در مجتمع فرهنگی امام باقر (ع) با اشاره به تفاوت تشیع علوی و تشیع انگلیسی اظهار کرد: تشیع انگلیسی کنار سفر‌ه‌‌های چرب می‌نشیند و سفره‌ای به نام مذهب پهن می‌کند و در آن ذکر مصائب اهل بیت (ع) را می‌آورد.

 

وی افزود: در واقع دین و مذهب سفره کاسبی تشیع انگلیسی بوده که خطر بزرگی برای اسلام است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شیعه انگلیسی در عزاداری‌ها سینه‌زنی و قمه‌زنی راه می‌اندازد اما از اخلاص و اعمال رفتار اهل‌بیت‌ (ع) چیزی نمی‌گوید.

 

وی تشیع انگلیسی را تشیعی عنوان کرد که مذهب مفت‌خوری دارند و تصریح کرد: این افراد مستحبات را اصل مطلب و واجبات را کنار می‌گذارند.

 

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به اینکه برخی افراد درس خوانده و مرجع تقلید شده اما با سازمان سیا همکاری‌ کرده‌اند، گفت: خداوند در قرآن بیشترین احترام را به عالم سالم و تندترین حرف‌ها را به عالم فاسد گفته است.

استاد رحیم پور ازغدی

 

استاد رحیم پور ازغدی

 

وی با بیان اینکه تشیع انگلیسی آیات و احادیث به نفع را انتخاب و بقیه را که به ضرر است تحریف می‌کند، بیان کرد: شیطان قدم به قدم افراد را جلو می‌برد که اگر مراقب نباشیم طلبه زاهد و عالم تبدیل به یک فرد طاغوتی می‌شود.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی متذکر شد: افرادی که با روحانیت فاصله گرفته و مدام با سرمایه‌داران می‌چرخند بدانید که این افراد فاسد شده‌اند.

 

رحیم‌پور ازغدی ادامه داد: کار دیگر تشیع انگلیسی این است که اسلام را طوری تعریف می‌کند که لیبرال‌ها و غربی‌ها خوششان بیاید.

 

وی با اشاره به خطر تحجر بیان کرد: گاهی برخی اجتهادها بدعت بوده و گاهی اجتهاد نکردن بدعت است که هم اجتهاد غلط و هم بی‌اجتهادی اشتباه است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه مجتهد باید به مسائل زمان آگاه باشد، خاطرنشان کرد:‌ همه چیز عبادت نیست بلکه 90 درصد قرآن مباحث دیگر است.

 

وی اظهار داشت: برخی افراد ممکن است هر آخوندی را که منزوی‌تر باشد مقدس‌تر و با اصالت فقهی بیشتر بدانند در صورتی که این اشتباه بزرگی است.

 

رحیم‌پور ازغدی یادآور شد: تشیع انگلیسی مذهب را در سینه‌زنی و مجالس عزاداری خلاصه می‌کند که آمریکا نیز این را قبول دارد و در گذشته یزید، شاه و صدام نیز همین را می‌خواستند.

 

وی با انتقاد از اینکه بازارها رنگ و بوی مذهب ندارند افزود: آیا این بازار فاطمی و حسینی است که مرتب زندان‌ها پر از افرادی است که به خاطر کلاهبرداری و کشیدن چک بی‌محل به زندان افتاده‌اند و آیا این جامعه فاطمی است که روزبه‌روز آمار طلاق در آن گسترش می‌یابد.

 

وی با طرح این پرسش که آیا در زمان امام حسین (ع) کل شیعه 72 نفر بودند خاطرنشان کرد: 99 درصد شیعه به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) خیانت کردند و گفتند شما بروید شهید شوید تا ما برایتان سینه بزنیم.

 

رحیم‌پور ازغدی با بیان اینکه شیعه واقعی شهدای مدافع حرم هستند که امروز تشییع شدند گفت: این افراد اولیاء خدا هستند که کسی نیز آنها را نمی‌شناسد.

 

وی ادامه داد: امروز تکفیری‌ها در حال تخریب قبر حضرت زینب (س) هستند اما شیعه انگلیسی به جای مبارزه با داعش به قمه‌زنی و سینه‌زنی می‌پردازد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فقه شیعه انگلیسی تنها در مستحبات خلاصه می‌شود بیان کرد: فقه شیعه علوی برنامه زندگی کامل برای انسان از گهواره تا گور است.

 

وی با اشاره به اینکه همه ترس استکبار این است که فقه و اجتهاد جنبه عملی پیدا کند،‌ بیان کرد: برخی در مقابل توهین به پیغمبر نشستند و تنها گفتند خدا ذلیل‌شان کند ما شب‌ها دشمن را لعنت می‌فرستیم که باید در جواب به اینها بگوییم اگر راست می‌گویید به جای لعنت کردن بروید و روز با دشمن بجنگید.

 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی متذکر شد: این افراد سر سفره دین می‌نشینند اما یک بار هم حاضر نیستند برای دین فداکاری کنند.

 

رحیم‌پور ازغدی با بیان اینکه میلیون‌ها نفر با انقلاب اسلامی شیعه شدند اظهار کرد:‌ شیعه واقعی در عمل شناخته می‌شود نه افرادی که فحش و ناسزا می‌گویند و هفته وحدت را هفته برائت اعلام می‌‌کنند.

 

وی تاکید کرد: سبک زندگی مذهبی این نیست که در ایام سوگواری پرچم عزاداری و در ایام ولادت خیابان‌ها را چراغانی کنیم در صورتی که این کارها کار نیک و پسندیده‌ای است اما اگر بگوییم مذهب تنها همین است ولی در روابط اجتماعی ظلم، فساد، بی‌رحمی و کلاهبرداری داشته باشیم این اشتباه است بلکه شیعه اهل بیت‌ (ع) باید همانند خود اهل بیت (ع) عمل کنند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با تاکید بر اینکه مسلمان واقعی باید اخلاق و عمل اسلامی داشته باشند یادآور شد: جامعه اسلامی جامعه‌ای نیست


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : دو شنبه 7 دی 1394
پرورش حس حقیقت جویی
 
یکی از برجسته ترین حواس حس کنجکاوی و حقیقت جویی یا گرایش به علم و آگاهی است. این حس را آفریدگار حکیم در نها بشر به ودیعه نهاده تا سرچشمه معرفت و تحقیق و دانش و بینش باشد و با عشق به آگاهی از تکاپو باز ننشیند. این حقیقت، گواهی روشن بر این است که: اولاً: علم و دانش متعلق به جهان طبیعت نیست و مانند سایر کمالات معنوی به عالم ماوراء طبیعت تعلق دارد، ثانیاً گرایش علمی با نفس ناطقه انسان مرتبط است و جنبه معنوی دارد نه مادی و ظرف علم روح ملکوتی انسان است .ثالثاً: کمال مطلق که علم و آگاهی یکی از جلوه های آن است خواسته فطری اسنان است و انسان تا رسیدن به ان که چیزی جز واجب الوجود نیست- آرام نمی‌گیرد. بنابراین با توجه به حس حقیقت جویی انسان باید در سیر رشد او به عامل «تربیت علمی» توجه جدّی بشود. تربیت علمی فرایندی است در جهت معرفت و دانا شدن انسان که غایت و مقصد آفرینش اوست. 
پیوند علم و ایمان. زمانی کسب علم ارزش واقعی پیدا می­کند که با معنویات در هم آمیزد، یعنی با برنامه­های سنجیده دانش با بینش پیوند باید و انسان به جهان آگاهی و خدا آگاهی برسد و با هویت خویش و رموز خیر و سعادت آشنا گردد

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : دو شنبه 7 دی 1394
عفت وپاکدامنی را چگونه ترویج دهیم؟

عفت و پاکدامنی را چگونه ترویج دهیم؟ 

 

در قسمتى از نیایش امام علی علیه‌السّلام، در این باره چنین می‌خوانیم:

 

«اِلَهِی خَلَقْتَ‏ لِی‏ جِسْماً وَ جَعَلْتَ لِی فِیهِ آلَاتٍ أُطِیعُکَ بِهَا وَ أَعْصِیکَ وَ أُغْضِبُکَ بِهَا وَ أُرْضِیکَ وَ جَعَلْتَ لِی مِنْ نَفْسِی دَاعِیَةً إِلَى الشَّهَوَاتِ وَ أَسْکَنْتَنِی دَاراً قَدْ مُلِئَتْ مِنَ الْآفَاتِ ثُمَّ قُلْتَ لِی انْزَجِرْ فَبِکَ أَنْزَجِرُ وَ بِکَ أَعْتَصِمُ وَ بِکَ أَسْتَجِیرُ وَ بِکَ أَحْتَرِزُ وَ أَسْتَوْفِقُکَ لِمَا یُرْضِیک‏؛ خدایا! براى من جسمى آفریدى و در آن ابزارى قرار دادى که می‌توانم با آن از تو اطاعت کنم و یا با تو مخالفت نمایم، تو را خشمگین کنم و یا خشنود سازم. در درونم آنچه که مرا به شهوت‌ها دعوت می‌کند نهادى، و مرا در خانه‌اى سکونت دادى که پر از آفات است. سپس به من فرمودى: بایست! به کمک تو بازمى‌ایستم، به تو چنگ می‌زنم، به تو پناه می‌برم، و به کمک تو از آنچه دوست ندارى پرهیز می‌کنم و از تو توفیق انجام آنچه را دوست دارى، می‌خواهم‏». (بحارالأنوار، ادعیةالمناجاة، ج 91، ص 107)

 

اگر تلاش براى پیشگیرى از آلودگی‌ها با کمک خواستن از خداوند همراه شود، انسان بر وسوسه‌هاى نفس و شیطان، پیروز می‌گردد که خداوند، خود وعده قطعى پیروزى داده است؛ «وَ الَّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنین؛ آنان که در راه ما همه توان خود را به‌کار گرفتند، بدون شک ما آنها را به راه‌هاى خود رهنمون می‌شویم که خدا با نیکوکاران است». (عنکبوت، 69) در پایان، از جمله مواردی که در ایجاد حیا و عفّت بسیار مؤثر است،‌ پرهیز از ارتباط با افراد بی‌حیا و بی‌عفّت است؛ چراکه همنشین در همنشین اثر می‌گذارد، ارتباط با افراد باحیا و متّقی، حیا را در انسان افزایش می‌دهد و همچنین پرهیز از دیدن فیلم‌های نامناسب و موسیقی‌های مبتذل در ایجاد و تقویت حیا و عفّت مؤثر می‌باشد. در نظر داشته باشید که خودتان در این زمینه الگوی خوبی باشید، چرا که با علاقه‌ای که اعضای حلقه به شما پیدا می‌کنند، شما به عنوان الگویی برای آنها می‌شوید پس مصداق این روایت هستید که «کُونُوا دُعَاةً إِلَى أَنْفُسِکُمْ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ؛ با اعمال خویش مردم را به سوی خدا دعوت کنید». (الکافی، ج‏2، 78، باب الورع، ص76) نوع پوشش شما، نوع برخورد شما با نامحرم و دیگر رفتارهایتان بسیار با اهمیت است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : یک شنبه 6 دی 1394
تربيتي

پرورش حس حقیقت جویی

یکی از برجسته ترین حواس حس کنجکاوی و حقیقت جویی یا گرایش به علم و آگاهی است. این حس را آفریدگار حکیم در نها بشر به ودیعه نهاده تا سرچشمه معرفت و تحقیق و دانش و بینش باشد و با عشق به آگاهی از تکاپو باز ننشیند. این حقیقت، گواهی روشن بر این است که: اولاً: علم و دانش متعلق به جهان طبیعت نیست و مانند سایر کمالات معنوی به عالم ماوراء طبیعت تعلق دارد، ثانیاً گرایش علمی با نفس ناطقه انسان مرتبط است و جنبه معنوی دارد نه مادی و ظرف علم روح ملکوتی انسان است .ثالثاً: کمال مطلق که علم و آگاهی یکی از جلوه های آن است خواسته فطری اسنان است و انسان تا رسیدن به ان که چیزی جز واجب الوجود نیست- آرام نمی‌گیرد. بنابراین با توجه به حس حقیقت جویی انسان باید در سیر رشد او به عامل «تربیت علمی» توجه جدّی بشود. تربیت علمی فرایندی است در جهت معرفت و دانا شدن انسان که غایت و مقصد آفرینش اوست.
پیوند علم و ایمان. زمانی کسب علم ارزش واقعی پیدا می­کند که با معنویات در هم آمیزد، یعنی با برنامه­های سنجیده دانش با بینش پیوند باید و انسان به جهان آگاهی و خدا آگاهی برسد و با هویت خویش وموز خیر و سعادت آشنا گردد.


:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : یک شنبه 6 دی 1394
تربيت

تربيت، «تغيير دادن» نيست!

 
 

تغيير دادن بيروني، مانع تغيير يافتن دروني اوست!

به طور كلي طرح‌هاي تربيتي دو گونه‌اند:

الف: طرح‌هاي مبتني بر يك سلسله مقصدها كه قبلاً انتخاب شده‌اند و انسان صرفاً به عنوان ماده و شييء كه بايد مطابق آن طرح‌ها ساخته شود در نظر گرفته مي‌شود. بر حسب اين طرح‌ها انسان بايد تربيت و ساخته شود. آن چنانكه كه پارچه  بايد طبق طرح قبلي دوخته شود.

ب: طرح‌هايي مبتني بر واقعيت انسان و اقتضاي فطري و سرشتي او و يافتن راهي براي تقويت و تكميل آنها. اين طرح‌ها، طرح‌هايي است كه بايد با واقعيت انسان تطبيق داده شود و راه رشد دادن او كشف شود و مقصدها از انسان بايد كشف گردد. آنچنانكه يك باغبان طرح‌هاي خود را از روي مطالعه گلها تهيه مي‌كند و هدفش رشد دادن گلهاست و براي اين منظور، علل رشد، موانع رشد و آفات رشد را كشف مي‌كند.

تربيت بايد معطوف به قابليت‌ها و درون‌هايه‌هاي منحصر به فرد متربي باشد و نه خواسته‌هاي خود مدارانه مربي باشد.



:: برچسب‌ها: تربيت يعني چه: ,
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : یک شنبه 6 دی 1394
آسیب های معرفتی/بصیرتی/مهارتی

آسیب های معرفتی / بصیرتی / مهارتی

 

 آسیبهای معرفتی 

1-    متاثر بودن سرگروه از افکار انحرافی

2-    تحت تاثیر الگوی نا مناسب بودن

3-    عدم استفاده از کتب مورد تائید 

4-    عدم آگاهی و تسلط به مبانی اعتقادی

5-    التقاط در مبانی فکری

6-    عدم اعتقاد به اسلام فقاهتی و گرایش به نگاه روشنفکری

7-    حل نشدن شبهات ذهنی و اعتقادی سرگروه

8-    معرفی کتب و مقالات مسئله دار به متربی برای مطالعه

9-    طرح شبهه بدون تلاش جهت حل و پاسخ به آنها

  

 آسیبهای  بصیرتی 

1-    به روز نبودن اطلاعات و آگاهی ها سیاسی

2-    نشناختن جریانات حق و باطل و تعلق به گروه های منحرف سیاسی

3-    عدم توانایی در تشخیص حق و باطل

4-    فرد مداری به جای حق مداری در بصیرت

5-    عدم ولایت مداری و تقید به ولایت فقیه

6-    ضعف در تحلیل سیاسی

7-    استفاده نکردن از مباحث بصیرتی ولی فقیه در گروه 

8-    عدم جهت دهی در مباحث بصیرتی و عدم مشارکت سیاسی

9-    بی تفاوتی و عدم حساسیت در مسائل سیاسی

10-     بیان  اشکالات و شبهات بدون برنامه جهت پاسخگویی و حل شبهه

11-     مطرح کردن شبهات و اشکالات و مسائل سیاسی ، غیر متناسب با اعضای حلقه

12-     عدم توانایی در ایجاد اعتقاد و التزام به نظام اسلامی 

 

 آسیبهای  مهارتی ، آموزشی 

1-    فقدان، ضعف یا غیر مرتبط بودن محتوای آموزشی سرگروه با نیاز متربیان

2-    عدم آشنایی با آموزش های لازم گروه

3-    ضعف در پاسخگویی به سوالات متربیان

4-    سیر نداشتن مباحث آموزشی گروه

5-    عدم آموزش درست مهارت های گروهی

6-    ضعف مطالعاتی سرگروه

7-    نداشتن مهارت های لازم مربوط به اداره حلقه و گروه


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : یک شنبه 6 دی 1394
دلایل نشستن حلقه ای در طرح صالحین

دلایل نشستن حلقه‌ای در طرح صالحین                                                                                                                                                                                                                     

 

 

 

پیشینه تاریخی اجرای شجره طیبه صالحین، یا همان تشکیل حلقه‌های تربیتی معرفتی در مسجد، بیش از همه به صدر اسلام در مسجد النبی، مسجد قبا و سایر مساجد مکه و مدینه بر می‌گردد.ذ

 

 

 

چنانچه روش تربیتی و معرفت افزایی در جریان صالحین نیز به تمام و کمال، به مشی عملی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و سیره اولیاء خدا و بزرگان دین بر می‌گردد.

 

 

 

نظام واره شکلی صالحین، نشستن حلقه‌ای افراد را در جلسات به چند دلیل مورد تاکید قرار داده است:

 

 

 

1) اول آنکه در نظام حلقه‌ای برای هیچ کس، صدر و ذیل و بالا و پایین قائل نمی‌شویم و تمامی اعضاء گروه را در مقام تعلیم و تربیت و نیز در مرتبه پرورش و تزکیه، تقریبا هم طراز و هم رتبه یکدیگر فرض می‌کنیم که به این ترتیب، همه اعضای گروه به یک‌اندازه برای آموختن و تعالی و رشد و کمال و معرفت در خود احساس نیاز خواهند کرد. 

 

چنانچه در این باره، در آموزه‌های دینی می‌خوانیم که در صدر اسلام نیز، گاهی وقتی فردی به دنبال رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در مسجد می‌آمد، قبل از اینکه اصحاب، ایشان را معرفی کنند، خودش از ترتیب نشستن افراد نمی‌توانست حضرت را بشناسد، که این امر، حاکی از نشستن حلقه‌ای افراد در آن جلسات می‌باشد.

 

 

 

2) دوم آنکه در نظام نشستن حلقه‌ای و دایره وار، همه اعضای گروه در مباحث شرکت داده می‌شوند و ترس و واهمه احتمالی افراد خجالتی و کم رو برای سخن گفتن و ابراز عقیده، در فضای صمیمی و بدور از هر گونه تکلف حلقه تربیتی، از بین خواهد رفت و بر این اساس تمامی حاضران فرصت حضور در حلقه را به منظور رشد و ارتقاء دانش و بصیرت خود مغتنم می‌شمارند.

 

 

 

3) و بالاخره سوم آنکه در نظام حلقه‌ای، برای مربی که نقش مبلغ یا همان پیام رسان دینی را ایفا می‌کند، امکان بهره برداری از اثرگذارترین شیوه‌ی تبلیغ و آموزش، یعنی همان تبلیغ چهره به چهره، سینه به سینه یا به تعبیر روایات اسلامی بالمشافهه فراهم می‌گردد.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : یک شنبه 6 دی 1394
بصيرت يعني:

بصيرت يعني اينكه بدانيم شمري كه سر از حسين بريد همان جانباز صفين است كه تا مرز شهادت پيش رفت و زبيري كه در جمل برابر علي ايستاد همان سيف الاسلام پيامبر است كه بارها دل نازنين او را شاد كرد و بدانيم كه اهل كفر و باطل روزی قرآن بر سر نيزه كردند تا علي را مهجور سازند و ساختند و آگاه باشيم كه 50 سال بعد از درگذشت پيامبر، امام حسين به مسلخ رفت و امروز تكرار تاريخ است و هركدام از ما بايد نقش خود را انتخاب كنيم. آناني كه مدال خميني بر سينه دارند غره نشوند كه رهيدند كه در اين وادي هر كه بامش بيش، برفش بيشتر است و در صحنه غبار آلود امروز نه مدال، نه حكم و پست و مقام بود كه بصيرت است كه نجات‌بخش است و بي بصيرتي است كه دام شيطان و سقوط به اسفل السافلين را در پي دارد.

بي بصيرت آني است كه آنقدر سستي كرد تا علي زمان به تنهايي براي سامان نابساماني ها به ميدان آمد.

بي بصيرت آني است كه عطش قدرت و عشق به فرزندان و آقازاده ها او را خسته و از راه بازداشت.

بي بصيرت آني است كه يك روز به نعل و يك روز به میخ مي زند.

بي بصيرت آني است كه رهبر را همچون سيل در برابر هجوم تير دشمنان قرار مي دهند.

بي بصيرت آني است كه لباس پيغمبر را دست آويز مطامع مادي خود مي كند كه لعنت جاودانه علی بر اوست.

حال باید آنقدر دنبال بصیرت بگردیم تا بصیر شویم و حق را از باطل تشخیص دهیم.



:: برچسب‌ها: متن ,
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : شنبه 5 دی 1394
صالحین

هدف از شجره طیبه صالحین (طرح صالحین)

 
 
 
تربیت انسان مومن، بصیر، مجاهد، فعال، انقلابی و دارای موضع از اهداف اصلی و اساسی شجره طیبه صالحین است. 
صالحین در واقع، بمنزله هموار کردن مسیر ظهور امام عصر (عج) ، کادرسازی دوباره برای انقلاب و نیز جریان‌سازی فرهنگی در کشور، با هدف غالب شدن رویکرد فرهنگی در تشکل‌های فرهنگی، دینی است. از این رو، اجرای صالحین و یاری رساندن به مجریان و طراحان این طرح عظیم و ارزشمند به مثابه همراهی کردن در پایه گذاری سنت حسنه‌ای است درست هم وزن تلاش ارزشمند شهیدان گرانقدر رجایی و باهنر، در زمینه راه‌اندازی امور تربیتی و دبیری پرورشی در نهاد آموزش و پرورش. 
اکنون برای اثبات این ادعا که گفته شد تنها با اندکی مجاهدت و سختکوشی با باورمندی و توکل به خدا می‌توان جریان صالحین را در مساجد کشور به جریان فرهنگی غالب تبدیل کرد، به ذکر شاهد مثالی در این خصوص می‌پردازم که موضوع قدری ملموس‌تر شود. همانگونه که طی دو دهه گذشته، تکثیر هیئت‌های مذهبی از نوع خانگی و کوچک، به شکل خودجوش و مردمی، در جای جای این کشور تبدیل به یک جریان فراگیر شد و کار به جایی رسیده که اینک، مروجان و مبلغان کار هیئتی از آن با عنوان "هیئتی شدن" در مقابل "مسجدی شدن" یاد می‌کنند، حال نیز می‌توان با برنامه ریزی مناسب و جلوگیری از انحرافهای احتمالی در مسیر حرکت صالحین، در کمتر از یک دهه، به همین ترتیب، مساجد و هویت بخشی فرهنگی تربیتی به آن را نیز در سرتاسر این مرز و بوم، به جریان غالب فرهنگی کشور تبدیل کرد، البته به شرط آنکه ابتدا برای این کار نیروهای زبده و متخصص لازم را تربیت کنیم و سپس فضای انگیزشی مناسب برای انجام این مهم را در کشور تا حدودی رقم بزنیم.

|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : سينارحیمی تبار - سید حسین موسوی
تاریخ : شنبه 5 دی 1394